Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Испекция на метлите

Go down

Испекция на метлите

Писане by Сириус Блек on Чет Апр 02, 2009 5:06 am

Членове:

Дейност:
- Отдел "Инспекция на метлите" се заниамава с констроиране и одобряване и регистриране на метли, а също и с доаставянето и планирането на стандратите.Всеки месец ще получавате задача, над която да работите.

Задача:
- Съвместен проект с "Междунарордно магчиексо сътриюудничество и стандарти в търговията", за направата на нов модел метла, която да е по конфортна и стабилна. (Тук искам РП-та с тях и много идеи. Свържете се с МЕН)
- Регистрацията на 100 метли за Хогуортс.

avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Испекция на метлите

Писане by Янка Хейл on Сря Юни 17, 2009 2:34 pm

-Как вървят опитите с новата метла “Ай Ес Ес” ? – с влизането си попита Янка
-Имаме голям напредък, госпожице Хейл. – отговори й дребен, шишкав мъж, който и стигаше до кръста, облечен в бяла престилка, на която имаше табелка Мартин Салвадие. – Кажете точно какво ви интересува.
-Министъра ме натовари със задачата да изготвя подробен доклад за метлите – от създаването им, качествата и характеристиката им до опитите и крайния продукт. Самият той може бе ще се присъедини към нас след известно време.
-Ами тогава да се разходим из лабораторията да хвърлите едно око на процеса на тестване, защото вие знаете по-добре от мен как става създаването й.- подсмихна се леко неуверено той.
-Много добре – усмихна се лъчезарно Янка, сякаш да вдъхне спокойствие и увереост на плешивия магьосник.
Заместник министъра изкара един пергамент и перо, прошепна някакво заклинание и тръгна след Мартин. Перото започна да шари по пергамента в момента, в който Салвадие си отвори устата:
-Това е най-добрата метла създавана някога, не случайно името й е "В търсене на изгрева" или съкратено "Ай Ес Ес" (english: ISS - In Search of Sunrise). То е измислено от министъра на магията, както знаете. Освен невероятния начин, по който е създадена, върху нея са приложени най-модерни технологии, някои от които за първи път са изпробвани върху метлата и то с огромен успех.
-Говорите за секретните технологии, които са известни само на създателите на метлата, т.е на мен и на граф Фьортедо, и на вас?
-Да, точно тези имам предвид – отговори Мартин.
Докато разговаряха минаха покрай една стъклена клетка, в средата на която имаше метла – дръжка от кедрово дърво, клонки от вечнооранжева зеленика. “Най-изящната метла, която сме създали някога.”- помисли си Янка Хейл, докато гледаше как няколко магьосника, облечени в огнеупорни костюми, се опитваха да запалят метлата, но без особен успех.
-На метлата е направена магия за огнеустойчивост. – обясни Мартин – До вчера имахме проблеми с с клонките от зелениката – запалваха се – но днес всичко е наред.
- Това е много добре. – усмихна се Янка – А какви други характеристика има метлата?
- Една от новите технологии ни позволи да “вградим” на метлата свойството да разпознава своя стопанин. Мислим, че ще бъде много полезно срещу кражби.
-Много хитро, признавам – рече Янка Хейл
-Да, така е. За по-консервативните потребители имаме много ниски скорости, които постепенно се увеличават. За да угодим и на търсачите на силни усещания сме осигурили най-високата скорост да достига скоростта на светлината. Но не вярвам някой да се хвърли чак на такива скорости.
“ Аз лично се сещам за двама, които с удоволствие ще карат точно с тази скорост – Фьортедо ще се зарадва”- помисли си Янка и едва доловима усмивка пробягна по лицето й.
avatar
Янка Хейл
Заместник Министър на Магията
Заместник Министър на Магията


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Испекция на метлите

Писане by Янка Хейл on Сря Юни 17, 2009 2:56 pm

-Ами, ако някой все пак дръзне да изпробва високите скорости – започна заместник министъра- как ще гарантирате сигурността му?
-Разбира се, помислили сме и за това. Метлата е снабдена със супер сигурна спирачна система. И работи наистина лесно – летеца трябва само да се изпъне назад и метлата се заковава, буквално, на място. И естествено като имаме предвид, че може да развив огромни скорости с метлата ще се продават и специално изработени костиуми, подсилени с магии. Всичко е измислено до последния детайл.
-Впечатлена съм. Нещо друго?
-Хм .. – замисли се Мартин – Двускоростна система на летене и .. мисля че това е всичко.
-Добре професор Салвадие, благодарна съм, че отделихте част от времето си, за да ми разкажете за метлата. Съшо така искам да уведомите мен и министъра веднага след като извършите и последния опит и метлата е готова за продажба. С граф Фьортедо бихме желали да я изпроваме преди да бъде пусната в производство.
-Но.. – започна на пелтечи шишкавия професор – Но за тази цел има специално обучен екип от магьосници и ..
-Изобщо не съм ви питала дали има екип или не – сряза го остро Янка – Казах, че аз и министъра лично ще извършим проверката на метлката. Точка.По.въпроса. – наблегна на всяка думичка магьосницата.
Дребния Мартин се уплаши от тона на заместник министърката и реши, че няма смисъл да спори с нея, затова се съгласи.
Янка прошепна отново някакво заклинание и перото и пергамента изчезнаха.
-Благодаря за отделеното внимание, проф. Салвадие. Ще ви изпратя копие от доклада. И се надявам много скоро да с министъра да получим потеърждение, че можем да изпробваме метлите.- каза тя и излезе през вратата.
avatar
Янка Хейл
Заместник Министър на Магията
Заместник Министър на Магията


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Испекция на метлите

Писане by ???? on Чет Юни 18, 2009 10:56 am

Няколко дни по-късно граф Фьортедо и Янка Хейл бяха извикани от Салвадие, за да проведат изпитателните полети.
– Получих доклада от г-ца Хейл. - обърна се министърът към Салвадие. - Наистина добра работа, и все пак искам да ви задам някои въпроси, които ме интересуват. Първо, подобрена ли е комфортността на метлата?
– Да - отвърна Салвадие - Погрижихме се да е изключително лека, така че да не натоварва своят стопанин, също така върху цялата структура и е приложена магия, която многократно омекотява полета. Независимо дали се спускате, издигате или правите завои, тази метла дава идеалният комфорт и то на базата на огромна стабилност.
- Точно това е следващият ми въпрос. Разкажете ми повече за стабилността на метлата.
- Преди всичко, тя не се поддава на проклятия и магии, за съжаление това я прави и неподатлива на "Акцио" магията. Като изключум това, тя предлага изключителна сигурност, дори при бури. Създадена е на базата на специално магнитно поле, което отблъсква всякакво електричество, следователно е неподатлива на светкавици.
- Отлична работа.
- Да, а сега идва и най-хубавата част. Метлата освен два режима на скорост има и два защитни режима срещу катастрофа, като преминаването от един в друг е описано идеално в упътването. Както и да е, двата защитни режима при катастрофа, всъщност не са два. Както сами сигрно се досещате, първата фаза е в състояние на Незащита, тогава стопанинът сам преценява дали иска да се отклони от дадената траектория на метлата или не. При режим Защита обаче удар в земята или друг предмет е на практика невъзможен. Метлата е в състояние да разпознава препятствията и да се отклонява автоматично, което би било много полезно при мъгла например.
– Страхотна работа. Кога ще преминем към пробните полети?
– Веднага, министър Фьортедо. След малко пристигат и останалите части от комплекта "Ай Ес Ес".
– Който са специалната мантия за полет и гел срещу атмосферно триене?
- Точно така. Специалната мантия подсигурява допълнително удобство. Водоустойчива е, а също намява триенето с въздуха до минимум. Към нея има и очила, отблъскващи водните капки. Гелът пък е за останалата открита част на лицето, която е препоръчително да бъде намазана, поне за любителите на високите скорости.
- Г-н Салвадие, това ми напомни да Ви питам, относно аеродинамиката на метлата.
- Аеродинамиката е перфектна, г-н Фьортедо. Както виждате дръжката на метлата е перфектно загладена и оформена, дори гравирането на марката е направо според специални аеродинамични изисквания, за да не нарушава полета. Задната част пресъздава най-аеродинамичната форма в природата - дъждовната капка. Всяка една клонка е отделно подсилвана с магия, оформяна и полирана. Всичко е изпробвано в лабораторни условия. На практика за метлата е възможно да преодолява земната гравитация, но за момента неможем да подсигурим оцеляването намагьосника.
В този момент в помещението влязоха още трима магьосника. На пръв поглед те не носеха нищо, но единият от тях бръкна в джоба си и извади нещо като малко портмоне в червен цвят и каза:
– Останалата част от комплекта " Ай Ес Ес" . В това портмоненце се намира всичко от което имате нужда - човекът дръпна ципа. Графът и Янка Хейл надникнаха. Вътре всичко бе магически увеличено, така че да се поберат всички компоненти от "Ай Ес Ес".
– Нека тръгваме тогава - каза усмихнато и развълнувано Янка.
Останалите кимнаха.


******
Продължение в Полето край Лондон - Външен свят

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Испекция на метлите

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите