Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Забраненият отдел

Go down

Забраненият отдел

Писане by ???? on Нед Май 10, 2009 6:39 pm

Тед и Тифани влезнаха в занрания отдел. Нещата не се бяха променили много от последното му идва, когато беще още ученик тук. В отделът нямаше никой. Тишина витаеше във въздуха. Същите стари прашни книги със зловещи наименования. Минавайки мълчаливо покрай редиците накрая достигнаха отдел отвари.
- Сега, първо трябва да ти обясня отчасти каква е ситуацията. - каза Граф Фьортедо и продължи - вчера бе открадната изключително опасна отвара от френското министерство и по-точно от отдел мистерии. Името на отварата е Неприкосновената - незнам дали ти говори нещо, но е наистина много опасна. Всеки отпил от нея става неприкосновен за всякакъв контакт, било то магии, заклинания или физически контакт...попадне ли в чужди ръце, тя може до необратим обрат в битката срещу злото. Гардът на Хогуортс или министерството може да падне. Затова ние търсим антиотварата така да се каже...всъщност вече знаем такава, но тя ще бъде готова чак след седмица, затова трябва да намерим нещо, което да става за много по-кратко време, тъй като в момента то е нашият основен враг. Надявам се двамата с теб да успеем да открием нещо сред всичките тези книги... Предлагам ти да започнеш от единия край, аз от другия,докато не се срещнем... да преглеждаме заглавията и да изкараме тези книги, които биха могли да свършат работа..

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Забраненият отдел

Писане by Тифани Стоун on Нед Май 10, 2009 6:51 pm

Тифани се стресна от откровението но все пак не бе очаквала нищо по-добро,все пак не я викаха за празник и да окрасява зала,макар че да окрасява си е живо наказание за нея. Тя кимна и каза:
-Г-н Фьортедо...
Той я погледна строго тя се плесна по устата и каза:
-Тед...-не бе лесно да свикне все пак цяла експедиция го викаше така и така го бе запомнила,премигна усмихна се сконфузено и каза-Добре аз ще прегледам книгите от единия край,имам нещо наум.
Когато Тифани ставаше сериозна,изваждаше ластик от джобаси,сплиташе русата си коса,като оставаше паднал кичор и заглеждаше омислено обстановката,като челото леко се набръчкваше,тя сложи пръст на усмитеси и каза,като след секунди го размаха.
-Макар,че чесно да ви кажа,аз не съм много добра в отварите,а в магическите създания и ще ви кажа защо...
Размаха пръст тя:
-Звучи тъпо но животните и магическите създания имат много по силно усещане за нещата,неща невидими за магове,хора и пр. Аз ви предлагам времено решение,да намерим създание,което да предпази важни места,като едно време Дементорите,Хогуортс.
Което като се замисли не бе много добра идея. После растърси глава и каза:
-Или да почна от едната страна с отварите,преди да съм казала още една простотия.
avatar
Тифани Стоун
4 курс - "Префект на Слидерин"
4 курс -


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Забраненият отдел

Писане by ???? on Нед Май 10, 2009 7:13 pm

- Всъщност... - Тед потъна в мисли, след което се сепна и продължи - имаш право донякъде...такива същества биха били от полза, естествено няма да разчитаме само на тях, и все пак идеята е блестяща, наистина блестяща... - той се вгледа в красивите и очи, от тях искреше толкова много светлина, надежда, които той чувстваше по-особен начин..беше безсилен и неможеше да отмести поглед. Все пак успя да се опомни и се загледа разсеяно през прозореца...момичето наистина имаше право. Отново се обърна към нея и каза:
– Така, въпросът сега е магическото създание не само да открива или усеща нещата, но и да може да служи като щит или неутрализация на отварата...оставям на теб да кажеш какво да правим оттук нататък, все пак идеята е твоя....

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Забраненият отдел

Писане by Тифани Стоун on Нед Май 10, 2009 7:27 pm

Тифани се засмисли за секунда и каза:
-За създания който усещат можем да изберем върколаци но те не служа като щит.
Тя не бе влизала тук и не знаеше много добре нещата. Свали мантията си и и се откри бялатаи риза която бе распасана,тя дръпна връторвъската и откопча горното копче. Дагина се леко и огледа книгите от първия рафт.
След миг тя погледна професора все едно се сети нещо:
-Фей!-тя отвори книгите който носеше "История на магията"-тя я отвори и каза-В древноста,шотланците са имали велики неприятности с феите,те усещали мислите,чувствата и дори знаели неща от бъдещето.
Тя разлисти и каза:
-Войните между шотланците и феите претърпявали велики неуспехи,за това те решили да се съюзят. Така един крал се жени за кралица фея,но феята избягва следкато ражда дете,детето бива повито в специалено одяло-след това отвори още една книга и каза-това одяло помогнало да бъдещия крал в битките,тъй като то имало вълшебни способност.
След това това седна и каза:
-Нишките който ползват фейте може да помогнат и за отварата,според мен биха имали значение. Имам нужда да помисля.
Каза тя като се загледа в рафта с книги и се потпря на стола,замислена.
avatar
Тифани Стоун
4 курс - "Префект на Слидерин"
4 курс -


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Забраненият отдел

Писане by ???? on Нед Май 10, 2009 7:44 pm

- Хм, наистина интересно - каза графът, който се стараеше да не показва, че по някакъв начин небрежно елегантния вид на Тифани му е направил впечатление, затова продължи - наистина интересно, не се бях замислял, пък и да си призная честно, за толкова години откакто съм роден, не бях чувал за тази информация...човек винаги научава по нещо ново. Значи отговорът се крие в нишките....но дали отварата наистина е правилното решение...или може би трябва да използваме трансфигурация, за да създадем нещо ново от тях - графът размишляваше с присъщата му за характера жажда за експериментална магия - може би ще успеем да създадем съвсем нова материя, предмет, че дори сърцевина за магическа пръчка, чиито проклятия не се влияят от силата на Неприкосновената отвара...да...може би трябва да продължим проекта заедно, тъй като заедно го започнахме? - обърна се той към Тифани, след което махна сакото си и го закачи на най-близкия стол. И още преди да е дочакал отговор продължи..
- Може би идва едно ново поколение, на съвсем нови идеи и възможности....но преди да се отдаваме на прекалено много мечти ни трябват нишки от тези феи....надявам се, след като дотук се справи толкова блестящо, ще имаш отговор и на този въпрос? - той отново впери дълбокия си поглед в очите и, в очакване..

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Забраненият отдел

Писане by Тифани Стоун on Нед Май 10, 2009 8:04 pm

Тифани се опря на масата,прехапа усми погледна към книгата и каза:
-Според мен нишки в пръчките,ще спрат неприкосновеноста.
Явно бе,че проекта щеше да продължи и тя имаше много идеи.
-За проекта е ясно,ще го продължим...
Каза весело тя,като махна врътовръската,и ядосано каза:
-Подяволите много я мразя тая врътовръска!
След това скочи и каза:
-Чувала съм за този отдел но никога не бях идвала искам да отворя една книга,искам да разбера дали има такава.
Тя стана любопитно книгата,след това се надигна на пръсти и взе една книга,на нея пишеше "Книга на писаците!" Погалия и каза:
-Казаха че крещяла!
Отвория и тя се распищя,като отвя русите и коси назад и я разроши. Тя е затвори и се засмя:
-Да истина била!
Остави я бързо на мястото и каза:
-Фейте са поткупни стига да знаеш как да ги поткупиш.-тя се засмя и каза- Не че съм им голям специалист,ама те обичат своята гора,предлагам да им подарим семена на цветя,който нямат в гората. Бързо ще ги намерим в оранжерията.
След това прелисти и каза:
-Естествено ще исползваме и Мандрагора,но предлагам да намерим отвара,която както казах....-замисли се и каза-каза ти да е бърза. Предлагам нишка и прах от фея,не знам дали си чувал но вейте нощем танцуват и образуват кръг,който ако се пресече омагосва хората и танцуват до изнемогване. Според мен това е от праха по тревата,ще го ползваме и за омаиване ихипностизирване. Така отварата става едновремено щит и клопка. Според мен ако образуваме обрач,около здрадите или местата,ще предотвратим неприятности. Макар че има един недостатак,мъгалите ще са по податливи към праха.
avatar
Тифани Стоун
4 курс - "Префект на Слидерин"
4 курс -


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Забраненият отдел

Писане by ???? on Нед Май 10, 2009 8:29 pm

Докато се надигаше на пръсти, графът нямаше как да не обърне внимание на красивото и и добре оформено тяло, “Боже, за 3 години хората наистина много се променят", после бързо прогони тези мисли от главата си и каза:
– Значи вече всичко е решено, намираме семената, но в коя гора са тези феи, това е следващият важен въпрос??? А отварата ще можем да ползваме по-скоро за лична защита, естествено, и за защита на Хогуортс и Министерството, но неможем да си позволим да я използваме на други места, така рискуваме прекалено много неприятности с мъгълите. Но точно този тип отвари са малко коварни, тъй като ние можем сами да попаднем в нашите си капани, затова не бива да забравяме и за алтернативите, като магическите предмети и пръчки...от този прах, който ще търсим там, където ти предполагаш, че може да са феите....тъй като спомена Шотландия.. предполагам трябва да отидем там. Проблемът е, че доколкото съм запознат в шотладнските гори освен фей има и лилави усмихнати горски демони...
– Какво представляват те? – попита Тифани?
– Това са...хм малки космати лилави човечета, с 4 очи и уста, приела странна усмихната форма. Естествено сигурно няма да казвам, че имат магически сили и че са много палави. Заради лошото отношение на шотландското правителство към тях, те са сравнително враждебни към хората, живеят на племена, като някои от тях дори са съюзници на Волдемор...смятам обаче, че с добра ученичка като теб, нямаме голяма причина за страх - каза Тед смело и с небрежна усмивка - Надявам се, че си се упражнявала в дуели? А относно самото залавяне на феите....освен семената, аз мисля, че мога да приложа древна магия, която научих по време на експедицията си в планината Урал. - графът леко замислено прокара пръсти през буйната си рошева коса. Той също имаше нужда от малко пространство да мисли, но само разхлаби вратовръзката си и нави ръкавите на ризата си. След това отиде до сакото и извади от един вътрешен джоб малка плоска пластина. Завъртя умело пръчка и на масата се появи поднос с най-разнообразни питиета.
– Имаме нужда от малко освежаване, за да работим по качествено! - каза той с леко палав тон и погледна усмихнато Тифани. – Какво ще пиеш?

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Забраненият отдел

Писане by Тифани Стоун on Нед Май 10, 2009 8:50 pm

Тифани се усмихна и каза очудено:
-Професоре не знам как сте забравили най-голямата опостошителка на ябълки и ябълков сок. Почти цялата експедиция,ме тормозихте да ви ям боклуците,а аз продължавах да си ям ябълки.
Тя се умиха и видя каничка провеси нос и разбра,че е ябълка наля в една чаша и каза:
-Зелената ябълка! -отпи цадно като една капчица се стече от едната страна на уснатаи,тя я избърса и каза-Хубавите неща никога не се истъркват.
След това каза:
-Г... Тед-поклати глава-Според мен трябва да съберем малък екип. Според мен,ще задигнем от мъгалите,тяхния синволичен плащ на елфите,ще им го въстановим чак когато успеем да омаяме феите,но сега ни трябва нещо бързо. Ще им го вземем за да направим пръчки,ще свормираме екип за няколко дена,ще ди обучиме как да се справяме с дребните навлеци и ще заминем. -тя отпи отново жадно и каза-Докато събираме отряда пръчките,ще да готови и ако имаме късмет и отряда е добър,ще направим отвара или щист евентоално,ако решим да има такъв,за около 2 до 3 седмици.
Отново започна да пие,от ногото прикаски бе ожадняла. Прехапа усни и каза:
-Сега обаче ще трябва да в... -въздъхна тешко отчаяна от забравта-Само да ти кажа,че съм безнадежден случеи по вълшебство и вълшебни дуели,не ме търси в този аспект.
След това стана и каза:
-Съжелявам но стана прекалено късно имам малко домашно още искам да го свърша и да отида да подремна,защото ме очаква ужасен час по трансфигурация.
Усмихна се тя,като с връската завърза купчината учебници.
avatar
Тифани Стоун
4 курс - "Префект на Слидерин"
4 курс -


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Забраненият отдел

Писане by ???? on Нед Май 10, 2009 8:58 pm

Графът отпи от своето уиски с лед и каза:
– Разбира се, и аз трябва да ида при директора, сигурно вече е дошъл, а след това ни чака спешното съвещание в министерството.
Той стана заедно с нея, с изключителна скорост събра подноса и всичко останало, което бе разхвърляно наоколо и двамата се запътиха към изхода на библиотеката. Тед изпрати Тифани да спи и след това отиде право в кабинета на директора. Сега поне имаше и готов план за действие, всичко можеше да има и хубав край, надеждата не бе изгубена...

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Забраненият отдел

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите