Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Учебник

Go down

Учебник

Писане by ???? on Съб Май 30, 2009 3:24 pm

Учебник на първи курс:

1стр.Въведение в ЗСЧИ
2стр.Демонология
3стр.Класификация на демоните
4стр.Подземни демони
5стр.Летящи демони
6стр.Преговор за годишен изпит

-Въведение в ЗСЧИ-
~1~

Магията като цяло е нещото, което от хиляди години е използвано както с добри цели, така и с лоши. Черните изкуства, както вече ви стана ясно, са клон от нея и още в древността тя върви успоредно с ’’бялата’’, но връзката между двете е само и единствено враждебна. ще в древността хората са се впускали в откриване и измисляне на заклинания, вълшебства и магии, които да използват за добра кауза като лечение, за защита на селата и къщите от врагове и зли сили, а също така често те призовавали нужния за плодородието дъжд по време на суша. Те като цяло измисляли всичко, което може да се окаже в помощ на хората, но това било възпрепятствано, защото срещу тях винаги се изправяла една друга, противоположна сила, целяща точно обратното. И по това време не липсвали тези, прославили се като черни магьосници, които от своя страна също създават, измислят и търсят заклинания, но с далеч по-различна цел. Използвали всичко срещу добрите хора, стараейки се да им причинят болка, силна уплаха или смърт, като главната им цел била да цари хаоса, разрухата и злината и да вземат пълно надмощие. Понякога именно това надмощие осигурявало на царя неприятности, тъй като той бил сериозна конкуренция. Тъй като владетеля бил трудно достижим и да го прокълнат очи в очи било най-трудното нещо, черните магьосници били подтикнати да сътворят нови начини и методи. Най-яркия пример е така наречената ’’образна магия’’. Тя включва направата на модели от всякакъв материал - глина, восък, дърво, парцали, дори и рисунки. Единственото изискване е куклата да прилича на жертвата. Така черния магьосник може да го наранява, измъчва или дори убие, като прилагам всякакви мъчителни процедури върху нея.
е черна магия, изразена в опити да бъдат призовани духове на хора. Най-често магьосниците го правели с цел пророкуване, тъй като се смятало, че призованите имат знание и поглед в настоящето и бъдещето. Тези магии обаче също се приемали за свръх злина и за това хората, които ги правят, се отделили от обществото под прозвището некромани. Те правели сложни ритуали на гроба на мъртвеца при специални условия като тъмна нощ, нощ с пълнолуние и т.н. Всяко едно движение на въздуха, потрепване на пламъка на свещта или разлюляване на клоните, се приемало за сигурен знак, че духа е чул молитвите и е дошъл при извикалите го, които пък от своя страна му задавали всякакви въпроси, като отново приемали всеки един ’’знак’’ за отговор да или не. Често некроманите не виждали самия дух, а само усещали присъствието му и разговаряли с него посредством околността. Често обаче призованите са достатъчно видими, за да бъдат разпознати и са използвани като средство за плашене на хора, сигурни, че човека, чийто дух виждат вече е мъртъв. Ако смятате, че по-лошо няма на къде, то вие се лъжете. Съществувал вариант като ’’съживяване’’ на мъртвите, но това било само образно. Тялото, на което се вдъхвало живот, било на мъртвец, а самото възкресение става чрез духа Зомби, който всъщност е този, който дава нов живот на вече изживелите своя естествен тела. Тялото било напълно подвластно на некромана, призовал Зомби и вдъхнал живота. Телата също се използвали за плашене, като ги пращат срещу живите, а в други случаи за тежък физически труд, който те трябвало да свършат вместо черния магьосник. Самият живот, който им се дава не траел повече от 3-4 часа и некроманите били принудени когато тялото умре за пореден път, те да призовават отново и отново духа Зомби. Този ритуал и въобще цялата процедура по възкръсването се считало за тотално зло и напълно неморален и присъщ за един жалък човек.

-Демонология-

~2~
Демонологията е основната наука, изучаваща демоните. Демонът е зъл дух, който е познат обикновено от световния фолклор и се възприема като същество, което иска да причинява злини. Още от древни времена в различни култури и под различен вид се появяват разнообразни зли духове, които са или смятани за първопричината на различни беди – всякакви болести, суши, пожари, наводнения, войни… каквото лошо се сетите. В Месопотамия, Персия, Египет, Израел и много други обвинявали демоните за всичко, което се случи. Тези зли духове се явявали във различни видове – мухи, кучета, бикове и т.н., в домове, които не са защитени с амулети или магически заклинания. Въпреки че не всички демони споменати в митологията наистина съществуват, в магическия свят за нас са добре известни всички зли духове, техните места на обитаване и начините за предпазване от тях. Това са например талисманите и амулетите, но тях ще изучаваме в шести и седми курс.
Важно е да се знае и че демоните, същто като хората биват и добри и зли, но друг е въпроса, че в по-голямата част от литературата и митологията са представени само злите. Не изграждайте погрешната илюзия и всеки път когато чуете думата ''Демон'' да я свързвате с нещо зло!
Ако отскочим в древността, където според митовете и легендите историята на всички зли демони започва от Рая, то ще видим, че те са били ангели, който са служели на Господ с добро.
Князът на ангелите и техен предводител Сатаната се възпротивил на Бога, защото самият той се възгордял и пожелал да стане Бог. Сатаната привлякъл на своя страна около една трета от ангелите за да му помогнат в осъществяването на плана му. Господ обаче се оказал по-силен и изхвърлил Сатаната и привържениците му от небесните ефирни и вечни селения, като ограничил властта на Сатаната единствено върху Земята. Това, разбира се, не ви изнтересува и аз ви го давам само информативно, смятайки че ще ви е интересно да знаете нещо за историята на демоните.


-Класификация на демоните-

~3~

Гуацо разделя демоните на земни, подземни, водни, огнени, въздушни и хелиофобни според своята класификация за тях. Към земните демони спадат всички, които живеят в дивите простори и горските дъбрави и устройват капани на ловците, както и тези сред полята, които заблуждават пътниците, не трябва да забравяме и тези, живеещи в пещерите и домовете на хората, просто защото им е приятно.
Подземните демони Гуацо разделя демоните на земни, подземни, водни, огнени, въздушни и хелиофобни според своята класификация за тях. Към земните демони спадат всички, които живеят в дивите простори и горските дъбрави и устройват капани на ловците, както и тези сред полята, които заблуждават пътниците, не трябва да забравяме и тези, живеещи в пещерите и домовете на хората, просто защото им е приятно. Подземните демони пък от своя страна представляват чудовища в всякакъв вид и форма, променяща се след всяко тяхно хранене. Демоните се хранят със страховете, мечтите и мислите на живите. Обикновено след като ги вземат от някой човек, те го оставят в безсъзнание или без да разбира нищо от света около себе си, което ни напомня за дименторите, които ще изучим????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Учебник

Писане by ???? on Съб Май 30, 2009 3:36 pm

Учебник на първи курс:

1стр.Въведение в ЗСЧИ
2стр.Демонология
3стр.Класификация на демоните
4стр.Подземни демони
5стр.Летящи демони
6стр.Преговор за годишен изпит

-Подземни демони-
~4~

Делв е кръвожаден демон-копач, с външен вид на къртица. На дължина размерите му са между 0,8 до 1,5м. Средният диаметър на толовището е 60см. Опашката е около 15-20см. Крайниците са лопато-подобни с по пет видоизменени пръста . Големи и остри като бръснач нокти, които помагат при копаенето и при залавянето на плячка. Окраската е най-често сива, кафява или черна.Делви се срещат в широколистните и смесени гори, но предпочитат степите. Те имат много добре развити слух и обоняние, но са слепи.Не могат да излизат от земята за повече от минута през деня.Поради това ловуват нощем, но като цяло да ловуват и деня . Делвът надушва плячката си, по слух преценява размерите и и се насочва към нея. Издълбава сферична дупка, в която жертвата попада в силната хватка на ноктите,а от там и в устата му. 1 от 73 магьосника успява да се измъкне жив, според проучвания на демонилозите.
Заклинанието с което се отблъскват е „Пфулус”.
Най-често срещания огнен демон в наши дни се нарича вулк. Той представлява сфера от твърда материя с диаметър до 50см., която е обвита в пламък. Вулките рядко представляват заплаха, но, когато нападат по 8-10, са много опасни и могат да причинят смъртоносни изгаряния. Хранят се с лава.Живеят около вулкани.


-Летящи демони-
~5~

Общото между тях е че имат непоносимостта към вода и огън, към силни минусови или плюсови температури .Те предпочитат единствено да летят в иглолистни и широколистни гори, във високи и скалисти местности. Както сам човек може да се досети всички имат крила, като сравнително малко са с птиче оперение. Повечето само частично са покрити с пера – обикновено по скалпа, в горната част на стъпалата, опакото на дланите, над лактите и по гърба. Цветът и вида на оперението е разнообразено за видовете според специфичните условия на средата и местообитанието им.
Скалистите демони силекси са сиво-кафяви и сравнително големи – до 1.50м. на височина.

Лисентите са тези които обитават иглолистни гори.Те са по-дребни – към 80см. с тъмно-кафяв цвят и блатно-зеленикава окраска. Имат остри нокти, големи очи и заострени пера.

Канифите обитават широколистни и вечнозелени гори. Те са доста дребни, обикновено до 50см., сравнително слаби, но и доста раздразнителни като към това тяхно качество се прибавя и упоритост. Окраската им включва светло кафяви и зелени багри, с отделни цветни петна, което служи за по-добрата маскировка. Летящите демони обикновени елементали са относително малки, имат клюн, пера, нокти, крила, развито зрение и слух. Силексът има сиво оперение, подобно на скалните орли, летят на голяма височина, от където безпроблемно могат да видят плячката си . Лисентът напомня на сова или бухал, а при канифът се виждат белезите на различни дребни, пойни птици.
Канифите имат една голяма способност - гласът им. Те издават пронизителен звук по време на нападението си, който парализира всички заобикалящи ги същества. Лощото при тях е че нападат като ято,тъй като живеят на големи групи. За разлика от тях силексите живеят по два-три, а лисентите могат да бъдат видяни и напълно самотни.За предпочитане, всякакви летящи обикновени елементали се отблъскват с огнени магии като трябва да бъдат най-мощните.

-Преговор-

~6~

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Учебник

Писане by ???? on Съб Май 30, 2009 3:38 pm

Учебник на втори курс:

Съдържание:
Все още се изготвя.

-Водни демони-
~1~

Водните демони живеят в реките и езерата. Те са гневни, неспокойни, сприхави и буйни. Предизвикват бури в морето, потапят кораби в океаните и унищожават живота във водата. Най-познати сред водните демони са русалките. Те са същества с човешко тяло и рибешка опашка вместо крака. Те обитават океаните и моретата. Обикновено са страхотни красавици с дълги коси, но това е само вид, който приемат пред моряците. Най-опасното при тях е тяхното пеене. То е особено пленително и омайващо, което кара хората да забравят за всичко и да се хвърлят в морето, след което никой не ги вижда повече.
Разновидност на русалките са наядите. Те са русалки със зелени коси, които се срещат предимно в Германия, в сладководните езера и реки. Те се превръщат в старици и посещават градовете, там с помощта на облика си завличат жертвите си във водата и ги удавят.
Езерянтите са другата разновидност. Те имат нормални човешки размери, но кожата им е сивкава. Както своите роднини наядите имат зелени коси, а тялото им завършва с рибя опашка. За разлика от русалките обаче езеряните не могат да пеят или говорят над водата, ако ги срещнете ще чуете само силно стържене. Те обаче не могат да издържат дълго извън водата, но и не са толкова опасни колкото родствениците им.
За предпазване - Сонорус и Куайътус. Ако използвате първо Сонорус, нормалният звук на гласа ще се превърне в крещене, а контразаклинанието Куайътус ще му върне нормалната сила.

-Голем-

~2~

Голем е същество, направено от нежива материя и одухотворено от човека, съгласно юдейския фолклор. Вдъхването на живот у голема става чрез изписването на магически думи върху хартия и поставянето ѝ в устата му. Неговата „мисия“ е покорно да върши всякаква работа, която му се заръча (вж. сходна функция у хаитянските зомби, които също робуват и не притежават дар слово и собствена воля).

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Учебник

Писане by ???? on Съб Май 30, 2009 3:41 pm

Учебник на трети курс:

Съдържание:
1стр.- Преговор
2стр.- Богърт
3стр.- Червеношапковец
4стр.- Трупояд
5стр.- Хинкипънк
6стр. -Трол
7стр.- Преговор

-Преговор-
~1~


-Богърт- (от англ. boggle – стряскам се, сепвам се)
~2~
Характеристика: Богъртът е нещо като превъплатител – може да заема формата на всичко, което знае, че ни плаши; обича тъмни затворени помещения като дрешници, пространството под леглата, кухненски шкафове, под мивката и др.; винаги е добре да има някого с теб, когато се изправиш срещу богърт – тогава той се обърква и не знае каква форма да приеме; това, което не понася, е смехът.
Описание: Причината да бъде трудно описан богъртът е, че той се преобразява моментално. Науката, обаче, е открила начин да разберем как изглежда той. Все пак се срещат хора, които се страхуват от самия богърт. Благодарение на техните описания днес знаем, че домашните богърти са тъмни, космати и грозни, с несъразмерно големи длани и ходила. Обикновено са облечени с дрипи. Това обаче едва ли ще можете да видите с очите си. Това, което ще излезе пред вас, ще бъде вашият най-голям страх. Магия/ заклинание: Магията, която помага срещу богърти е съвсем проста. Особеното при нея е, че трябва да си представите страха ви в смешен образ, след което да завъртите пръчката си и да произнесете ясно думите: „Ридикулус”. Богъртът ще се превърне в онова, което сте си намислили. Това същество не понася смеха и ще се върне отново на тъмно в сандъчето.
Допълнително: За богъртите също се смята, че са родственик на домашните духчета.


-Червеношапковец- (от англ. red – червен; cap – шапка)
~3~
Характеристика: Подли малки таласъмоподобни зли духове, които се стаяват там, където подушат пролята кръв и дебнат да се нахвърлят с тояги върху някой случаен скитник.
Описание: Това е същество познато на мъгълите от английския и ирландския фолклор. И това е може би един от малкото пъти, когато в техните легенди има нещо вярно.
Червеношапковецът се нарича също така „кръвошапковец” или „червеногребен” и носи тези имена, защото носи характерна червена шапка, пропита с кръвта на жертвите му. Според легендите той обитава места, където е била пролята кръв, обикновено това са руини на замъци, бойни полета и други подобни. Щом изсъхне кръвта върху шапката му и тя започне да покафенява, червеношапковецът трябва да убие нов невинен човек.
Има дълга сива коса и брада, изпъкнали огнено червени очи и щръкнали зъби. Червеношапковецът обикновено носи дебела, заострена сопа или обикновен бастун увенчан с метален шип. Точно него използва, за да нарани жертвите си. Внимавайте обаче да не се подведете от вида му, червеношапковецът е необикновено бърз и с лекото би надбягал и най-добрия спортист.
Магия/ заклинание: Легендите разказват, че единственият начин да се защитим от червеношапковеца, е да прочетем нещо от Библията. Малко хора носят това четиво постоянно със себе си, но пък почти неизменно в ръката на магьосника е магическата пръчка. Тя би могла да му помогне много, особено като знаем, че червеношапковецът се плаши и от кръстове. Има съвсем просто заклинание. С негова помощ биха могли да се нарисуват многобройни прости форми, една от които е кръстът. Самата „рисуваща” магия е „Пинго”, след което идва и думичката, с която обозначаваме кръста, а именно “Крусис”. Заклинанието “Пинго Крусис” може да се използва не само срещу червеношапковците, но и срещу други подобни същества.


-Трупояд-
~4~
Характеристика: Трупояда спада към групата на земните. Към тях спадат всички, които живеят в дивите простори, горските дъбрави и поля. Също така, те обичат да устройват капани на ловците и да заблуждават пътниците. Има някои, които живеят в пещерите и домовете на хората, просто защото им е приятно. За да се храни, той изравя трупове и ги предпочита по-разлагащи се. Трупоядите първоначално са обитавали пустините, но в последствие са се преселили в пещери и бродят из различни необитаеми земи, особено в тези, където някой е умрял. Местата, където най-често се срещат от тези земни демони са Африка, Близкия изток и Индия.
Описание: Трупоядът се разпознава по рунтавата, сплъстена козина, покриваща цялото му тяло, дори и очите му.
Магия/заклинание: Използва се магия поразяваща обонянието на съществото. „Писум сативум” – е магията, която е нужна. Тази магия се изразява в кехлибарено жълто на цвят, малко кълбо, което при сблъсък експлодира и вмирисва въздуха на чесън.
Допълнително: Миризмата на кръв и плът привлича трупоядите. С този демон не е трудно да се справи и един мъгъл, ако знае, че един удар по главата е достатъчен да го умъртви. Вторият удар, обаче, го съживява обратно.


-Хинкипънк-
~5~
Характеристика: Дребно еднокрако създание, направено сякаш от струйки дим, което изглежда хилаво и безобидно; примамва пътници към тресавищата като подскача и свети с фенерче, а след това убива жертвата си.


-Трол-

~6~
Характеристика: Троловете са забележителни животни, които притежават много сила, но са и много глупави. Също така, тролът може да бъде много бурен и е непредсказуем с действията си. Троловете главно говорят с грухтене, за което е прието, че е недовършен, неточен език. Някои от троловете, обаче, могат да разбират, дори и да говорят, няшия език, но само с по-прости думи. По-интелигентните тролове се назначават за пазачи.
Описание: Тролът е ужасяващо същество, което е високо три-четири метра и тежи малко над тон. Тези същества възникват в Скандинавия, но тези дни могат да бъдат открити в Британия, Ирландия и в други части от северна Европа. Има три типа тролове: планински, горски и речни.
а) Планинските тролове са най-големите и най-порочните. Те са плешиви и имат бледо-сивкава кожа.
б) Горските тролове са с бледо-зеленикава кожа и някои видове имат коса, която е зелена или кестенява. Косата им, обаче, тънка и рядка.
в) Речните тролове имат къси рогове и могат да бъдат окосмени. Имат бледо-морава кожа и се спотайват под мостове. Те ядат сурово месо и не са суетливи относно плячката си, която е от диви животни до хора.

-Преговор-
~7~

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Учебник

Писане by ???? on Съб Май 30, 2009 3:55 pm

Учебника на четвърти курс:

Съдържание:
1стр.- Преговор
2стр.- Гном
3стр.- Базилиск
4стр.- Диментор
5стр.- Празно
6стр.- Празno
7стр.- Преговор

-Преговор-
~1~


-Гном-
~2~
Характеристика: Гномът е градинска напаст, която се може да се намери навсякъде из Европа и Северна Америка.
Описание: Ръстът му е около 30-30,5см. с несразмерни за тялото, голяма глава и кокалести крачета. Повечето го опреличават на голям картоф.
Магия/ заклинание (метод): Гномът може да се изгони от градината, като се завърти кръгово във въздуха, докато не се зашемети., след това да се хвърли надалеч. Някои магьосници смятат този метод за твърде брутален.


-Базилиск-

~3~
Характеристика: Базилискът се смята за повелителя на змиите. Той се излюпва от яйце на пиле, измътено от крастава жаба и достига огромни размери. Страхува се от кукуригането на петел. Всеки, които погледне огромните му жълти очи, моментално бива застигнат от смърт. Ако се храни достатъчно (яде всички бозайници, птици и влечуги), базилискът може да живее много дълго време. Има данни за базилиск живял девет века.
Описание: Базилискът е великолепна зелена змия, която може да достигне до петнадесет метра на дължина, а мъжкият индивид се различава по аленото перо, което има на главата си. Има изключително отровни големи зъби, но най-опасното в това животно е погледа на големите му жълтите очи.
Магия/ заклинание (метод):
Допълнително: Развъждането на базилиски е забранено още от средновековието, въпреки че лесно са били укривани яйцата от краставата жаба.


-Диментор-
~4~
Диментор (лат. dementia – лудост, безумие)
Характеристика: Дименторите са създания на мрака, призрачни същества, които измъкват всичко добро от душата на човек и живеят с неговия ужас. За да преживее един магьосник първата си среща с диментор, трябва да е изключително силен и подготвен. Трябва да знае какво ще почувства, да го преодолее и да знае как да се защити. Когато един диментор наближи, дори той да е на повече от половин километър, се усеща как в душата нахлува хлад, после се изпитва чувство сякаш тази зла твар изсмуква, разума, волята... Все едно гризе всяка частица от човека, опитвайки се да го убие. У жертвата остават само носещите болка чувства, а именно омразата, разрухата, панически страх, ужасяващите спомени. Най-лошото, което би могло сполети един човек е да се случи диментора да му приложи „целувката”. Тя го превръща в едно празно тяло, не притежаващо никакви мисли, чувства, спомени или каквото и да било друго.
Описание: Никой няма представа, нито пък желае да разбере как изглежда диметорът всъщност, защото той се крие под голям черен плащ.
Магия/ заклинание: Единственото спасение от диментор е да се призове покровител. За тази цел служи заклинанието „Експекто Патронум”, с чиято помощ се създава ефирен образ на животно от сребриста материя, съчетана със светлина. Покровителят е толкова по-силен, колкото повече способен е магьосникът, който го призовава. Той е като един щит, зареден с положителна енергия. Заклинанието се изпълнява с леко присвита, почти изцяло опъната, но задължително неподвижна ръка. „Експекто Патронум” трябва се произнесе ясно и отчетливо, но преди да се изрече заклинанието, трябва (призоваващият) да си спомните най-хубавия си момент, този който го изпълва с обич и щастие, този, който никога няма да забрави, трябва е зареден с положителни емоции и тогава да се направи заклинанието.

-Непорстимите проклятия-
~5~
Министерството не счита за правилно, това, да ви предам Непростимите проклятия, но аз реших, че покрай спречкванията между страните трябва да знаете какво ви очаква при евентуална среща с смъртожадни.
Първото проклятие е:

1.Империус (Империо, както го наричат повечето магове)
- Проклятието върши за подчиняване на човека, за когото е предназначена магията
- Министерството имаше много проблеми с това заклинание, защото тези, които служеха на Волдемор казваха, че за били под въздействието на това проклятие. Но едно нещо не както трябва... Не се знае кои лъжат и кои не...

2.Круциатус (Круцио, го наричат повечето магове)
- Проклятието причниява ужасна болка на жертвата си. При запращането на това заклинание не е прсто да изречеш заклинанието. Трябва да се наслаждаваш на болкота, която жертвата изпитва.
- Crucio — букв. cruciare - боли, раздърпвам

3.Авада Кедавра
- Проклятието причинява мигновенна смърт. Контразаклинание - няма.

Забележка:
Когато се прилага Непростимо проклятие трябва да го искаш, защото иначе няма да се получи.

-Празно-
~6~

-Преговор-
~7~

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Учебник

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите