Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Уроци за 3 курс

Go down

Уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 2:36 am

Класната стая беше доста голяма, като се имаше в предвид, че побираше цели 4 дома. Имаше множество широки прозорци, пръснати по едната стена. Рядко бяха затворени и винаги от тях се понасяше свежия сутрешен въздух. Най-отзад имаше няколко огромни шкафове, които стигаха чак до тавана. По тях бяха наредени всеразлични животни, птици и растения, служещи за часовете...
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Съб Юни 20, 2009 5:52 am

- Тук съм ! - Блек се шмугна в стаята и помаха на уплашените третокурсници. Сигиурно изглеждаше адски смешно, когато се лигавеше и реши да премине към обичайната процедура. Не смяташе да губи време точно с третокурсниците. Вече бяха големи и разбитаха повече от малките първокурсничета, които едвам схващаха как се държи пръчката.
- Трети курс е много важен за вас. През цялата година ще учим заклинания с по-голяма сложност и ще се изисква много от вас.
- На първо място, разбира се, е преговорът и оценката върху него. Тъй като сте добри дечица, можете сами да изберете две задачи от всичко, което сме учили миналата година, и да ги изпълните - тоест, да направите две трансформации. - кимна бавно и премина нататък.
Той си пое дъх и понечи да продължи, но след секунда се отказа. Вместо да заговори, Блек вдигна пръчката си и я насочи към катедрата. След миг китката му се изви спокойно и сръчно в движението за трансформация в птица и, изричайки "Фикедула", Дерек превърна онова, зад което допреди малко седеше, в еднометрово яркорозово фламинго.
Без обаче да чака момичетата да се насладят на красивото животно, преподавателката върна обратно катедрата и се зае да им покаже новото. С все още насочена към предмета пръчка Дерек направи две последователни хоризонтални линийки - горната вълнообразна, а долната - права, като китката й се извиваше рязко и точно. Междувременно устните й произнесоха едно ясно и отчетливо:
- Крокодес!
Без да се двоуми особено, катедрата започна да пращи и да се свива, като след няколко секунди започна и да се издължава. Не й отне много да довърши превръщането си и... пред първия чин си лежеше съвсем лениво един двуметров крокодил.
Децата на първите два чина изпищяха (особено красноречиво го направиха момичетата) и се отдръпнаха рязко назад, но не се стигна до бягане от кабинета. Дерек върна с точно толкова (а именно нула) усилия крокодила обратно в бюро и съвсем безцеремонно си се настани зад него.
- Ето и новият материал. Това е останалата част от задачата ви в часа. Склонен съм да позволя преговорът да стане на ваша глава, но новите магии в първия урок в учебника ще упражнявате тук и сега. Напомням ви да се концентрирате и ви съветвам да си представяте сравнително мънички крокодилчета, защото някак не ми се хващат динозаври баш в първия ми час за деня...
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите