Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Уроци за 4 курс

Go down

Уроци за 4 курс

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 2:36 am

Класната стая беше доста голяма, като се имаше в предвид, че побираше цели 4 дома. Имаше множество широки прозорци, пръснати по едната стена. Рядко бяха затворени и винаги от тях се понасяше свежия сутрешен въздух. Най-отзад имаше няколко огромни шкафове, които стигаха чак до тавана. По тях бяха наредени всеразлични животни, птици и растения, служещи за часовете...
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за 4 курс

Писане by Сириус Блек on Съб Юни 20, 2009 5:35 am

- Такаааа - проточи Сириус и хвърли поглед към насядалите по чиновете четвъртокурсници. Всички бяха доста пораснали в сравнение с миналата година. Трансфигурацията беше доста интересен предмет, но си беше и трудничка. Особено тази година щеше да се изучава основния материал за совите.
- В 4 курс продължаваме със нещо по-трудно и именно сложната трансфигурация.Тук ще е нужно да сте доста съсредоточени, защото е важно да научите тези уроци. Нужно е да гледате много внимателно и да изпълнявате всичко. - поогледа ги и продължи.
- Всички магии вече са учени, но тази година няма да превръщаме предмети в животни, както беше до сега, ами животни в други такива. Предупреждавам ви, че тива хич не е лесно. - спря и се приблици до дъската. Замахна с пръчката си и тебешира започна да пише бавно, като леко се поклащаше.
- Преговорната ви задача този час: Искам от пергамент да създадете червей, да го върнете обратно с магията "Ексадверсум". После от стария пергамента получете насекомо и го оствете за после. - говореше докато тебешира стъргаше и записваше всяка дума.
- А сега към днешния урок. Ще се научим да трансфигурираме прост виж животно в друг такъв. Гледайте!
- Тинеа. - Сириус направи къса вънообразна линиика, като пръчката му беше над един бръмбар, който си беше направил преди часа. В миг той се загърчи и се обърна по корем. Изведнъж той започна да се смалява, докато не придоби вида на слузест червей.
- Кимекс. - започна рязко, като рисуваше малък ромб над червея. В миг той отново се загърчи и не след дълго вече беше същият онзи бръмбар, който беше и преди.
- Нужно е да си представите всичко много добре и да се концентрирате за да е успешна магията. Ваш ред е!

За домашно искам РП тук в темата как да правите и двете задачи. (За втората вече имате готов бръбмар от първата задача!). Не искам никой да успява от първия път на втората задача,защото няма как да сте толкова добре. Магиите ги има в учебника и можете да си ги прочетете по всяко време. Описвайте по-внимателно, защото държа на тази задача.

За изпълнение на мини история, разговор между ученици или нещо такова (вклююващо магиите и час. минимум 4 поста) ще награждавам участниците и с 1т. сила.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите