Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Учебник по Трансфигурация

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 2:45 am

~ Н А Ч А Л О ~


Учебника съдържа уроците на всички курсове+ примерни РП постове и допълнителни магии. В началото ще бъде представена и информация за начина ми на преподаване, домашните и изпитите.

1. Всички уроци са измислени от мен и ще се предават под формата на РП в раздлеа "Вълшебство". Всеки ще има досъп до тях, както и до учебника за да може да преговаря или да наваксва. Който неодобрява начина ми на преподаване може да ме осведоми в лично съобщение. Плана на вски курс ще съдържа поне една теория и няколко практики.

2. Домашните ще искам да бъдат писани винаги, за тези които желаят да станат отличници и да бъдат давани по начина който кажа след урока. Всяко едно домашмо попринцип ще съдържа РП в часа и теоритична задача. Системата по която ще оценявам е официланата, създадена от ръководството:

И. (Изключителен): плюс 25 - 30т.
Н.О. (Надхвърлящ очакванията): плюс 15 - 20т.
П. (Приемлив): плюс 5 - 10т.
С. (Слаб): 0т.
У. (Ужасен): минус 5 - 10т.
Т. (Трол): -15т.


Както всички преподаватели с учебници ще кажа, че не толерирам директно преписване от учебника само за заблуждение да ви пиша И. Който ми предаде такова домашно ще получи оценка "С" без да ме интересува какво му е оправданието. За добри и синтезирани домашни ще давам "И" с определен брой точки. Ще оценявам правопис, РП и знания. За ненаписано дошано се пише У-5т., от което идва, че от три се оформя "Т". Ествествено за предаването ще има срок и когато той премине ще се стига до метода по горе.

3. Отсрочки ще получавате при уважителна причина и имайте в предвид, че после ще тярбва да наваксвате.

4. Даване на допълнителни точки и статистики. За писане на теоритична задача с РП в което описвате къде и как търсите информация ще давам +10т. За масово РП в което учасват повече от 2 човека ще давам +5т. за дома на всеки участник и +1т. сила (ако има поне 8 поста)

5. Годишни изпити и преминаване в горе курс. - Първо не ме интересува какви РП изпитания сте изминали за да си покачите курса от 2 на 6 и ще ми трябват сериозни доказателства, че сте за този курс, след което ще бъдете допуснати. Годишните и началните изпити ще бъдат от голяма важност за определянето на оценката и ще искам да се трудите за да видя , че сте готов за минаване. Освен оценката която ще покажете би тярвбало да сте напиали поне 1 теоритична задача, която съм задавал и да сте се явили поне на три практики от предадените.

6. Отличници - всеки ученик с добри оценки и качества ще бъде награден на края на годината , като отличник по предмета. Всеки такъв ще има награда в която ще го освобождава по желание от три практики и една теория. Ше получава и една точка сила и една точка ловкост за статистиката си.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:12 am

.


Трансфигурация за 1 курс
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:13 am

= 1 =

Въведение в Трансфигурацията


Трансфигурацията е предметът от магическия свят, който изучава трансформацията. Тя e сложен и доста интересен раздел от магията. Трансформацията е магия, която преобразява едно нещо в друго. Тя може да се предизвика от магия, заклинание, от отвара или от специално подбрано растение. [i]Трансформацията може да се приложи при магьосници и при други същества.Името на дисциплината идва от „транс" и „фигура" или „форма". „Транс" на латински означава две. Точно преведено: „две форми". Някъде можете да срещнете, че се превежда и "променям външния си вид", което също е вярно. Всичко, което е променливо или може да се промени с някаква магия или сила, се променя единствено чрез трансформация. За приложението на трансфигурацията е важно да се осъзнава структурата и процеса на изменения на обекта, неговите превръщания.

Преобразяването на човек в животно, смъртта на човека - преобразуването на тяло в дух, преобразуването на части в други е трансформация на хора; превръщане на предмет в живо същество, превръщане на предмет в друг предмет, дублиране и размножаване на предмети, получаване на предмет от въздуха. Разликата между трансфигурация и трансформация е почти никаква. Те идват от форма и фигура, които са две почти еднакви понятия. Трансформацията всъщност е процесът, а трансфигурацията - това, което го изучава.

Наистина доста интересна, трансфигурацията крие и големи рискове. Тъй като изисква висока концентрация и много упоритост, тя не е пригодена за всички. Ако не бъдат спазвани основните закони при трансформирането, съответното превръщане може да бъде несполучливо и частично, което, особено при човешки трансформации, често е силно неприятно.

Трансфигурацията е свързана пряко с няколко други науки, част от Магическата теория - отварите, вълшебството, защитата срещу Черни изкуства. Познаването й и комбинирането й с магии от някое от тези направления е неимоверно полезно.


Основни типове трансформации при трансфигурацията:

  • преминаване от нежив предмет в друг такъв;

  • преминаване от нежива в жива материя;

  • преминаване от по-проста към по-сложна жива материя;

  • трансфигурация на хора – частична и пълна;

  • копиране и масова трансфигурация;

  • висша трансфигурация: вдъхване на живот на предмети.


Последната промяна е направена от Сириус Блек на Нед Май 31, 2009 3:24 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:14 am

= 2 =

Втори урок: Закони на елементарната трансфигурация.Както всяка друга част от магическата теория, трансфигурацията действа според някои основни правила. Разбира се, няма се впредвид само правилата за движение на пръчката, концентрация и внимание в магията. Става въпрос за основни закони, спрямо които се извършва всяка трансформация.

Закони на елементарната трансфигурация:

І закон
Магиите се характеризират с две основни състояния:
1. Основно ниво: Най-ниско ниво, което съответства на елементарната магия. Използва се пръчка.
*Мисля, че този тип магии са ви ясни. Всъщност се имат впредвид онези трансформации, които могат да бъдат направени и без да се извика на помощ сериозна концентрация и мисъл. Ненужно е да казваме, че те са изключително малко.*
2. Абсолютно ниво - всички останали нива, при които, за да приведем магията в тях, трябва да използваме само силата на мисълта.
*В случая не се казва да се прави магия без пръчка. Става въпрос за онези магии, които реално правят разграничението между един магьосник и един идиот, който размахва пръчка - онези, които изискват мислене, логика, внимание, а не само действие. Висша форма на тези магии са легилимантиката, оклумантиката и летенето без никакво летателно средство, което, дори да не вярвате, все пак е възможно.*

ІІ закон
Стационарни състояния на магиите - в тях енергията, пораждаща магията, има определени, неизменящи се с времето стойности.
*Общо взето магии, които могат да се правят по всяко време и на всяко място. Повечето трансформации са такива, защото не изискват някакви определени условия.*

ІІІ закон
Най-простите магии се състоят от положително заредени емоции, около които се напластяват мислите. Мислите се движат само по стационарни траектории около предмета. Те съответстват на първично ниво.
*Нещо като теоритично въведение към четвъртия закон. За да се направи дори най-простата трансформация, е нужно да се изчисти съзнанието от силно отрицателни емоции, дразнители или разсейване. Съзнанието трябва да е силно съсредоточено върху предмета на трансформацията.*

ІV закон
Всяка трансфигурация се характеризира с определена емоция.
*Този закон, предполагам, е най-ясен. Чисто и просто всяка магия, дори да не е трансформация, се влияе силно от емоциите на човека. Така например спокойствието и уравновесеността много помагат при Трансфигурацията, докато дори гнева и непредвидимостта могат да са полезни в определена степен за ЗСЧИ.*
[/i]
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:18 am

= 3 =

Трети урок: Преминаване от предмет от определен тип в предмет от същия тип.Това е първият урок, в който ще се засегне теорията на самите заклинания. Те, разбира се, не са безумно сложни, но изискват много съсредоточеност и внимание. С други думи, не можете да ги направите, ако си мислите за гаджето си.

Първият и най-простият вид трансформация в магическия свят е простата трансформация на предмети. Това ще рече да се превърне един педмет в друг. За целта най-важното правило е практикуващият да си представи ясно предмета, който иска да получи (Трети закон на трансфигурацията). Ако не успее, ще получи или нищо, или нещо съвсем различно...

Този урок се отнася до най-елементарните първи стъпки: Смяна на цвета на предмет и преход от един предмет в друг, който обаче си прилича с първоначалния по поне два-три важни признака. Пример за такъв преход е: карфица - игла за шиене; молив - перо (за писане); жица - кабел; връзка - панделка; катарама - копче и други.

1. Фукаре. От лат. fuco -are - оцветявам.
Заклинанието служи за промяна на цвета на предмет, но само на предмет. За да бъде изпълнено, практикуващият трябва ясно да си представи предмета, оцветен в съответната краска, след което трябва да насочи пръчката си право към него и да каже рязко: Фуко!

2. Комутатус Форма. От лат. commuto -are - сменям, променям, разменям; forma - тип.
Това е заклинанието, чрез което може да се извършат горните примери за трансформиране на предмети. За да е успешно, трябва да ви е ясно как изглежда другия предмет, който искате да получите, а не само как се казва. Заклинанието се изрича, като в същото време магьосникът прави рязка хоризонтална черта, която, естествено, трябва реално да се намира някъде над трансформирания предмет: Коммуто Форма!

Като започвате да практикувате магиите, започвайте с по-малки и по-незначителни предмети. Никой не казва, че сте неспособни, но това са първите ви магии и е важно да усвоите основата правилно. Започнете с примерите с иглата или копчето, например...
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:22 am

= 4 =
Четвърти урок: Преминаване между различни типове предмети.


За тази магия се изисква доста повече концентрация, отколкото за предишните, и повече въображение. Тя може да послужи и за големи, и за по-малки предмети, но на ниво първи курс все още не могат да бъдат трансформирани големи. Ето защо в случая се препоръчва: моливник - игленик; игла - копче; лист хартия - молив и др. С други думи, става въпрос за трансформиране на един предмет в друг, който не е от същия тип.

Ето и самата магия:

Пермутатио. От лат. permuto, are - променям, изменям напълно.
Трябва да се направи сравнително плавна вертикална линия, започваща малко над самия предмет, и да се каже думата: Пермуто!

Отново трябва да се започне с малки предмети. Тук е неимоверно важно да се освои основата на мисленето, на концентрацията, която е свързана с трансфигурацията, защото това е най-често употребявания тип трансформация. Въз основа на умението да се прави тази магия, се развиват трансформациите на предмети в живи организми.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:26 am

= 5 =

Пети урок: Преминаване от предмети в растения.


Това е първата по-сложна трансформация и последната, която се изучава в първи курс. Основата при нея е усвояването на преминаването от предмет от един тип в предмет от друг, защото става въпрос за доста големи промени. В случая е нужно човекът да се концентрира върху спокойствието и да избере момент, когато емоциите му са уравновесени и хармонични. В случай, че е ядосан, може да се получи нещо силно отровно.

Сементис. От лат. semino -are - засаждам, посаждам, произвеждам.
Самата магия е доста по-сложна за изпълнение. Движенията с пръчката са два съчетани вида. Първото е плавна и бавно направена хоризонтална права линия във въздуха, която, естествено, трябва да бъде изпълнена с връх, насочен към предмета. Второто движение трябва да бъде направено бързо след първото, но все пак все така плавно. То е вертикална линия, която трябва да си представите и да направите някъде от средата на хоризонталната. По време на вертикалното движение трябва спокойно да кажете: Семино!

Забележка: Тази трансформация е много трудна, но основополагаща като практика за бъдещото трансформиране на предмети в животни. Трудно е да се получи от нежив предмет живо същество, защото има множество грешки, които могат да бъдат направени. В случая най-голямо значение имат третия и четвъртия закон (концентрацията и емоциите)
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:27 am

.


Трансфигурация за 2 курс
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:30 am

- 7 -

[b]Първи урок: Преминаване от предмети в червей и просто насекомо.Първи досег до онова, на което хората викат животни, макар технически да не е животно. Трансформирането е доста трудно и изисква сходни умения като придобитите при трансформирането в цветя. По-голямо влияние тук има третия закон, отколкото четвъртия, поне що се отнася до червеите. Насекомите могат да бъдат отровни, затова внимавайте какво правите и подхождайте спокойно към магиите.

1. Тинеус - Тинеа. От лат. "tinea" - червей, ларва. Заклинанието се изрича заедно с къса вълнообразна линия, като върха на пръчката трябва най-малкото да е на едно ниво с предмета. Движението трябва да е сравнително плавно, с леко отпусната китка.

2. Кимекса - Кимекс. От лат. "cimex" - насекомо, буболечка. Движението не е отпуснато, а рязко и стегнато, като се рисува ромб във въздуха с върха на пръчката, насочен към предмета на трансформацията. Ромбът, естествено, не трябва да е голям, а съвсем малък, и, докато го рисувате, трябва да изречете заклинанието ясно.

Забележка: Започнете с червея. Насекомото е по-сложно. При по-сериозните магии просто не можете да избегнете по-простото, защото то е изключително важно като основа.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:33 am

= 8 =
Втори урок: Преминаване от предмет в риба.


Заклинанието този път е само едно и само с една степен по-сложно от трансформацията в насекомо. Въпреки всичко, рибата е животно и доста сложна като структура, затова трябва да правите магията внимателно, както винаги.

Пискатор - Пискис. От лат. "piscis" - риба. Движението е рязко, с насочена към предмета пръчка, като се очертава малка, тясна и издължена елипса, докато се казва думата.

Забележка: Не правете елипсата прекалено голяма. Може, без да искате, да получите риба, която да не можете да удържите в стаята.

avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:35 am

= 9 =

Трети урок: Преминаване от предмет в земноводно или малко влечуго


Все още предмет в животно, няма нужда да казвам, че е по-сложно. Ако не сте успяли да се справите с рибата, дори не припарвайте до тези две заклинания, защото най-много да скапете предмета, който трансформирате.

1. Рана - Рана. От лат. "Rana" - жаба, земноводно. Докато изричате заклинанието, пръчката трябва да е насочена към предмета, и трябва да направите първо една рязка, трепваща права вертикална линия нагоре, а след това - полукръг, като слизате надолу.

2. Ангитененс - Ангинеус. От лат. "Anguis" - змия. Движението е по-сложно - плавна, бавно направена хоризонтална вълнообразна линия, която продължава в навит кравай (змия на кълбо).

3. Лакертус - Лакерта. От лат. "lacerta" - гущер. Докато казвате заклинанието, правите малка вълнообразна хоризонтална линия, след което малка вертикална права. Движението е плавно, но малко по-бързо от това при змията.

Забележка: Почнете с жабата, после гущера и най-накрая змията. Внимавайте къде практикувате магииге, трябва някак да се предпазите, ако змията е отровна (което вие сами можете да контролирате).
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:41 am

= 10 =

Четвърти урок: Преминаване от предмет в малка птица.


Фикедулус - Фикедула. Концентрацията е много важна, все пак птиците са сложни. На този етап си представяйте само по-малки птици, за по-големите не сте готови. Движението, което трябва да направите, докато казвате заклинанието, са две малки свързани полуокръжности. Точно както сте рисували птиците, когато сте били на четири-пет години. Плавно и бавно се движи пръчката.

Най-важното е да имате ясна представа как изглежда птичката, която искате да се получи и да спазвате последните два закона.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:48 am

- 11 -

Пети урок: Проста двуетапна трансформация. Присаждане на части от животни.


Последното заклинание за втори курс е просто на теория, но все пак сложно за изпълнение. То се използва, когато искате само частично да трансформирате предмет в животно. Най-общо това заклинание е невероятна подготовка за бъдещото изучаване на трансформация на хора, тоест, за бъдещото изучаване на променянето на външния вид чрез трансфигурацията. Ето защо можем спокойно да кажем, че то е най-важното за курса, все пак най-много искате да трансформирате себе си, да се променяте някак...и най-често ще имате нужда от именно този вид магия.

А урокът е двуетапна трансформация, защото, като цяло, това е все едно да трансформирате предмета в животното и после да го върнете частично, тоест, да ПРИСАДИТЕ определена част от животното на предмета. Като цяло обикновено резултатът е чайник с два крака...

Мутатио. Муто...
Когато изричате заклинанието, вместо многоточието казвате съответстващата на животното дума, тоест, заклинание. Например: Муто Рана. Трябва да насочите пръчката точно към тази част, където искате да ПРИСАДИТЕ определен животински или растителен елемент, правите две плавни хоризонтални вълнообразни линии една под друга, и изричате думите.

Забележка: Практикувайте това заклинание при всяка нова научена животинска трансформация. Можете да пробвате и с растителната.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 3:58 am

.


Трансфигурация за 3 курс
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 4:00 am

= 13 =

Първи урок: Преминаване от предмет в голяма птица или голямо влечуго.


Системата вече ви е ясна, в случая само сложността и заклинанието са различни.

Заклинанието за трансформация в птица е абсолютно същото, което вече изучихме, но просто вече можете да опитвате, като си представяте по-големи птици.

Крокоредус - Крокодес. От лат. "crocodilus" - крокодил, алигатор. Мисля, че животното е ясно. С по-остри и по-отсечени движения правите една хоризонтална вълнообразна линия и под нея една права хоризонтална. Пръчката трябва да е насочена, разбира се, към предмета, който омагьосвате, и линийките да са късички.

Забележка: Опитайте се в началния етап да правите съвсем малки крокодили, представяйте си ги мънички, защото големият може да се получи грешно, а това е опасно.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 4:02 am

= 14 =

Втори урок: Преминаване от предмет в малък бозайник.


Бозайникът, независимо колко голям, е най-сложната форма на организация на живата материя след човека. Това означава, че би било много трудно да изпълните трансформацията, бъдете изключително внимателни. Не би било добре, например, да стане така, че мишката да няма бели дробове...

Внимание! Движението за трансформация на бозайници е винаги едно и също: плавно начертана полуокръжност, а след нея, без да се отделя пръчката, малък триъгълник без основа, с връх, насочен към вътрешността на полуокръжността. Символизира способността на бозайниците да носят малките си и да ги кърмят. Думата се казва винаги по време на чертаенето на малкия триъгълник във въздуха.

1. Акуспорк - Акуспоор. От лат. "Acus" - игла, бодил; "porcus" - прасе. Превръща предмета в таралеж.
2. Мусмурис - Мусмура. От лат. "Mus Muris" - мишка, плъх. Превръща предмета в мишка.

Забележка: Можете да започнете с мишката, макар че таралежът е по-правилната първа стъпка.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 4:05 am

= 15 =

Трети урок: Преминаване от предмет в по-сложен бозайник.


Движението е същото, като по-горе. Заклинанието е различно и доста по-сложно, така че...внимавайте. Засега давам две, мога да дам повече впоследствие в часа.

1. Куникулус - Куникуло. От лат. "Cuniculus" - заек. Превръща предмета в зайче, като можете да контролирате колко голямо.

2. Фелес - Фела. От лат. "Feles" - котка, крадец. Превръща предмета в обикновена домашна котка.

Забележка: Не можете да започнете направо с котката...почнете със заека. И ще е добре да не измагьосвате двете едновременно в една стая!
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 4:07 am

= 16 =

Четвърти урок: Удвояване на предмети (копиране).


Това е по-различен тип магия от тези, които изучихме досега, но определено много, много пъти по-полезна от повечето други трансформиращи магии. Тя не превръща предметите в нещо друго, а създава точно тяхно копие. След използването й, предметите стават два или повече в зависимост от нивото на магьосника.

Магията и заклинанието са Джеминио. Подготовката за заклинанието е проста като техника, но все пак изключително важна. Трябва да се концентрирате максимално и да си представите ясно какво искате да получите, точния резултат, който искате. След като го направите, насочвате върха на пръчката си към предмета и правите две съвсем малки успоредни вертикални линии, свързани с диагонал, който трябва задължително да почва от долния край на първата линия и да завършва в горния край на втората. Докато правите диагонала, трябва да кажете думата.

Забележка: На това ниво с тази магия можете да правите само едно копие на предмета.Това означава, че в края ще имате ДВА ПРЕДМЕТА. Само два.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 4:10 am

= 17 =

Пети урок: Обратна трансформация - животно в предмет.


Тази магия е противоположна на изученото до момента. С нея определено животно се връща обратно към предмета, от който е получено. Това, естествено, означава, че единствено трансформираните животни могат да се повлияят от заклинанието.

Движението за правене на магията е противоположното на онова движение, което сте изпълнили, когато сте трансфигурирали предмета в животното. Докато го правите, трябва да кажете думата на заклинанието за трансформация в животното, след което да изречете и думата Ексадверсум.

Пример: Ако сте трансформирали моливник в заек, трябва да насочите пръчката си, да направите движението за превръщане в бозайник наобратно, и да кажете: Куникуло Ексадверсум!

Забележка: Засега можете да прилагате магията само на малки животни, защото още не сте практикували достатъчно. Не се опитвайте да надминете себе си.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 4:13 am

.


Трансфигурация за 4 курс
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 4:18 am

= 19 =

Първи урок: Сложна трансформация. Преминаване от червей в насекомо и обратно.


Вече в четвърти курс ще имате малко повече проблеми с магиите. Защото няма да се занимаваме с предмети, а с животни - ще преминавате от животни в други такива. Интересуват ви заклинанията от втори и трети курс, които, като цяло, можете да погледнете, но все пак ги давам.

Първото, което трябва да упражнявате, е преминаването от един прост вид в друг. В случая - от червеи в насекоми и обратно. Тук има един интересен елемент: За да се върнете в червей, когато сте го превърнали в насекомо, можете да използвате и магията за трансформация в червей, и магията за връщане на трансформации (....Ексадверсум).

Условия: Концентрирайте се и изхвърлете всички странични мисли от съзнанието си.
Насочете пръчката си възможно най-внимателно към обекта на трансформацията. Старайте се ръката ви да не трепери и да не измества положението си в пространството.
Направете нужното движение до последния малък детайл и кажете съответното заклинание възможно най-внимателно.


Ето и магиите, които на първо време трябва да практикувате, като ги заменяте една с друга:

1. Тинеус - Тинеа. От лат. "tinea" - червей, ларва. Заклинанието се изрича заедно с къса вълнообразна линия, като върха на пръчката трябва най-малкото да е на едно ниво с предмета. Движението трябва да е сравнително плавно, с леко отпусната китка.

2. Кимекса - Кимекс. От лат. "cimex" - насекомо, буболечка. Движението не е отпуснато, а рязко и стегнато, като се рисува ромб във въздуха с върха на пръчката, насочен към предмета на трансформацията. Ромбът, естествено, не трябва да е голям, а съвсем малък, и, докато го рисувате, трябва да изречете заклинанието ясно.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 4:29 am

= 20 =

Втори урок: Сложна трансформация. Преминаване от риба и\в земноводно във\и влечуго и обратно.


Вече трябва да ви е ясна системата.

Ето и заклинанията. Започнете с трансформация от риба във земноводно, след това риба-влечуго и накрая от земноводно във влечуго. И разбира се, обратните магии.

1. Пискатор - Пискис. От лат. "piscis" - риба. Движението е рязко, с насочена към предмета пръчка, като се очертава малка, тясна и издължена елипса, докато се казва думата.

2. Рана - Рана. От лат. "Rana" - жаба, земноводно. Докато изричате заклинанието, пръчката трябва да е насочена към предмета, и трябва да направите първо една рязка, трепваща права вертикална линия нагоре, а след това - полукръг, като слизате надолу.

3. Ангитененс - Ангинеус. От лат. "Anguis" - змия. Движението е по-сложно - плавна, бавно направена хоризонтална вълнообразна линия, която продължава в навит кравай (змия на кълбо).

4. Лакертус - Лакерта. От лат. "lacerta" - гущер. Докато казвате заклинанието, правите малка вълнообразна хоризонтална линия, след което малка вертикална права. Движението е плавно, но малко по-бързо от това при змията.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 4:38 am

= 21 =

Трети урок: Преминаване от влечуго в малка или по-голяма птица.


Фикедулус - Фикедула. Концентрацията е много важна, все пак птиците са сложни. На този етап си представяйте само по-малки птици, за по-големите не сте готови. Движението, което трябва да направите, докато казвате заклинанието, са две малки свързани полуокръжности. Точно както сте рисували птиците, когато сте били на четири-пет години. Плавно и бавно се движи пръчката.


Последната промяна е направена от Сириус Блек на Съб Юни 13, 2009 10:31 am; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 4:57 am

= 22 =

Четвърти урок: Преминаване от птица в малък или по-голям бозайник.


Движението за трансформация на бозайници е винаги едно и също: плавно начертана полуокръжност, а след нея, без да се отделя пръчката, малък триъгълник без основа, с връх, насочен към вътрешността на полуокръжността. Символизира способността на бозайниците да носят малките си и да ги кърмят. Думата се казва винаги по време на чертаенето на малкия триъгълник във въздуха.

1. Акуспорк - Акуспоор. От лат. "Acus" - игла, бодил; "porcus" - прасе. Превръща предмета в таралеж.
2. Мусмурис - Мусмура. От лат. "Mus Muris" - мишка, плъх. Превръща предмета в мишка.
3. Куникулус - Куникуло. От лат. "Cuniculus" - заек. Превръща предмета в зайче, като можете да контролирате колко голямо.
4. Фелес - Фела. От лат. "Feles" - котка, крадец. Превръща предмета в обикновена домашна котка.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 5:27 am

= 23 =

Пети урок: Преминаване от един вид бозайник в друг, по-сложен вид. Еднотипни трансфигурации


Движението за трансформация на бозайници е винаги едно и също: плавно начертана полуокръжност, а след нея, без да се отделя пръчката, малък триъгълник без основа, с връх, насочен към вътрешността на полуокръжността. Символизира способността на бозайниците да носят малките си и да ги кърмят. Думата се казва винаги по време на чертаенето на малкия триъгълник във въздуха.

Преминаване в куче - Канис!
Преминаване в лисица - Вулпес!
Преминаване в прасе - Поркус! За свиня може и Суис.
Преминаване във вълк - Лупус!
Преминаване в овца - Овис!


Това е друг вид трансфигурация, която служи за превръщания на бозайници. Същата магия ще подейства и при влечугите. Например змия към гущер.. Всички такива еднотипни трансфигурации се правят със двете магии на двата вида. Например,ако искаме да превърнем зайче в куче магията ще е: правите движението за бозайник и казвате Куникуло Канис! При гущер змия съответно ЕДНО от движенията на магиите и думите Ангинеус Лакерта. Винаги се казва в реда, в който ще се узпълни тарнсгифурацията. Ако искаме да върнем обекта братно изпозлваме Екстравадерсум.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите