Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Учебник по Трансфигурация

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 5:29 am

.


Трансфигурация за 5 курс
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 5:33 am

= 25 =

Първи урок: Мутираща магия.


Тази магия е различна от онази, която се учи в края на втори курс. Докато Мутатио служи за присаждане на части от животни в предмети, тоест, за частично трансформиране, мутиращата магия по определение трансформира целия обект на заклинанието. Използва се за получаване на животни, които не спадат към основните типове и са някакъв страничен вид. Експериментална магия по същност, но важното за нея не е възможността за получаване на нови видове същества, а това, че тя е невероятно полезна в практиката като първа стъпка към трансфигурирането в магически създания. Това като цяло означава, че тя ще е важна най-вече за бъдещето, и все пак наистина значителна.

Внимание! С тази магия не може да получавате магически създания. Само животни, които не са от установените няколко вида или такива, които скоро са били открити. По принцип тя може да се използва и за получаване на обикновени животни, но е възможно те да се получат с деформации при нея. Магията може да се използва и при екстремни случаи на лекуване на животни (определено не се препоръчва за хора).

Ето и самото заклинание, което трябва да изречете, след като направите съвсем малка хоризонтална линийка, като трепване на пръчката.
Диффинго - Диффинго. От лат. "diffingo-are" - променям, обновявам, създавам наново.

Забележка: Практикувайте я, но не преминавайте границата. Стремете се най-много към насекоми или малки животни. Иначе може да изложите себе си на невероятна опасност.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 5:35 am

= 26 =

Втори урок: Зоомагове.


Обикновената трансфигурация на човек във формата на животно дава като резултат човека да приеме и да действа с животински мозък и по животински инстинкти. Следователно магьосникът в такъв случай става неспособен да започни какво е искал или е трябвало да направи. Задържането на човешките умствени и съзнателни способности, докато все още се поддържа животинска форма е много сложна и висша форма на трансфигурацията, и съответно може да се обърка много сериозно. Като заключение, тези, които могат да го правят по воля в магическия смят са доста рядко срещани и се наричат Зоомагове. Или по-точно и по-коректно, Зоомаг е магьосник или магьосница, който има способността да се трансфигурира в животно по своя воля и да запазва междувременно умствените си сили, като например възможността да мисли или да помни като човек.

Трансфигурацията в животно на Зоомаговете може спокойно да се извърши без пръчка. Възможно е също така за друг магьосник или магьосница, които знаят за способностите на зоомага и имат определени по-сериозни знания, да трансфигурират насила съответното животно обратно в човека. Магията е сложна, но, ако е приложена на обикновено животно, няма да подейства, което означава, че е безобидна иначе.

Физическото състояние на зоомага, когато е трансформиран в животното, се отразява пряко на физическото му състояние като човек. Това означава, че, ако човекът се нарани, докато е в животинска форма, той ще бъде ранен и в човешката. Ако го застигне магия като животното, тя ще влияе и след обратната трансформация.

Зоомагът запазва неговите/нейните дрехи, очила и всичко останало напълно по време на трансформацията. Те изчезват догато зоомагът е в животинската си форма, но се появяват непокътнати, когато той приема отново човешката си форма. Вероятно процесът на трансфигурация премества дрехите в магьосническото пространство докато зоомагът е в животинската си форма, но детайлите на процеса остават неизвестни. В някои случаи, артикули като очила могат да повлияят на външния вид на животното, като например образуват част от получената окраска на животните.

Зоомаговете имат способността да комуникират с истински животни, макар да не е ясно дали е нужно да са в животинската си форма за да могат да го правят. Разбира се, зоомаговете не говорят напълно езика на животните, но могат много по-добре да се разберат с тях и могат да им предават сигнали. Също така, зоомаговете имат по-силно влияние и дори власт над останалите животни, особено ако са се "запознали" с тях в животинската си форма. Обикновените животни винаги разбират, когато срещу тях стои зоомаг.

Отделът за магически злоупотреби към Министерството на магията поддържа списък на всички познати зоомагове. Списъкът е достъпен за всеки магьосник.
Регистърът изброява всички познати зоомагове по следните пунктове:
- видът на животното, в което зоомагът се трансформира.
- отличителните белези на това животно.
Наказанията за зоомагове, нерегистрирани в списъка, са сериозни и много строги.


Познати ни примери за зоомагове: Морган ле Фей или Моргана (полу-сестра на Артур, съперничка на Мерлин) - превръща се в птица; Клиодна - известна ирландска друидка, също се превръща в птица;
Първият известен зоомаг е бил грък - Фалко Аесалон, превръщал се е в ястреб.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 5:38 am

= 27 =

Трети урок: Заменящи магии. Придаване на качества на животни върху друг обект.


На първо място искам да изясним разликата с магията, изучавана последна във втори курс. Докато там имаме ПРИСАЖДАНЕ на животински части в предмети, тук имаме промяна на една единствена част от тялото (независимо предмет или животно) в такава на друг вид същество. С други думи, обикновено резултатът е жаба с бели дробове на гущер или крокодил с перки, вместо крака. Тук отново имаме невероятна практика за човешките трансформации, особено ако говорим за зоомаговете.

Самата магия: проста за изричане иначе, но сложна за представяне. По-голямата част от действието й се състои във въображението и ясната представа за обекта. И все пак, както винаги, и тук имаме движение - макар че то е само насочване към определената част, която искаш да промениш. Ако става въпрос за вътрешен орган, трябва да си го представите ясно, след това да си представите и съответната част от тялото на животното, която искате да получите. И казвате думата Инфлекто, последвана от думата на заклинанието, съответстваща на животното.

Понеже не е особено ясно...Ето пример: Взимате мишка, насочвате пръчката към сърцето й, представяте си ясно птица и, ако го познавате, сърцето й и казвате Инфлекто Фикедула. Крайният резултат би бил мишка с птиче сърце.

Забележка: Можете да практикувате магията, естествено, полезна е. Но внимавайте много. Ако вземете да превърнете белите дробове на някое животно в листа на растение, което на практика можете да направите, ще убиете животното. Или можете да дадете на някое животно отровни жлези и то да ви ухапе...
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 5:41 am

= 28 =

Четвърти урок: Размножаване на предмети. Придаване на по-различни характеристики на копията.


Вече знаете как да направите копие на предмет. Така че не смятам за нужно да разяснявам подробно...

Насочвате върха на пръчката си към предмета и правите две съвсем малки успоредни вертикални линии, свързани с диагонал, който трябва задължително да почва от долния край на първата линия и да завършва в горния край на втората. Докато правите диагонала, трябва да кажете думата.

Вместо това ще обясня смисъла на урока. Докато досега се учехме как да направим само едно копие, тоест общо два предмета, сега вече ще се упражнявате върху размножаването на предмета до множество такива. Движението, разбира се е същото.

За по-малко от десет копия използвайте изученото вече Джеминио. Но си представете ясно бройката предмети и се съсредоточете много повече от преди.
Всичко е в мисълта....за да направите много копия, тоест, 20-30 или повече, използвайте Джеминио Максима. Трябва отново да имате ясна представа за броя на предметите, които искате да получите.

И сега вече съвсем новото. Магията се нарича Джеминио Мутатио, думите са Движението вече е различно - като комбинация от движенията на Джеминио и Мутатио като магии. Джеминио Муто.Две плавни успоредни хоризонтални линийки и между тях диагоналът, свързващ долния край на по-горната линийка с горния край на по-долната. И по време на диагонала изричате Джеминио Муто.
Докато правите точно тази магия, трябва да си представите някаква различна характеристика, която искате да присадите на копията. С други думи, в края можете да получите една книга и още пет, само че с пера по корицата....Няма нужда след Муто да казвате и думата, съответстваща на трансформацията в животното, тъй като в пети курс вече можете да направите това и с мисъл. Просто се съсредоточете максимално.

Забележка: Джеминио не можете да прилагате върху животни.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 5:45 am

= 29 =

Пети урок: Ограничения на трансфигигурацията. Законодателни мерки и насилствена трансфигурация.


Урокът е теоритичен, наистина, но изключително важен. Защото досега говорихме много за това какво можете да направите при трансфигурацията, но е нужно да кажем и какво не можете.

Важно е да разберете, че, когато трансфигурирате каквото и да било, винаги са замесени елементи, различни от вас и пръчката ви. Това важи най-силно за случаите, когато трансформирате от или в животни и хора. Защото всяко живо същество има право на живот и то на спокоен такъв.

Ето защо първата стъпка ще е никога да не правите магии, за които не сте готови.
Нито вие, нито някой друг би искал да получите например заек с проблеми с белите дробове, което би го убило...Най-малкото пък бихте искали да предизвикате мутации на себе си или други хора по невнимание.

Когато смятате, че сте готови да правите магиите, е нужно да се замислите за последствията им, дори когато са успешни. Помнете, не всеки иска да прилагате трансфигурация върху него, и всяко животно или човешко същество има право да бъда запазено от такава. Дори при предметите трябва да се внимава, защото някои трансформации не могат да се върнат....как бихте могли да си вземето обратно предмета тогава, ако сте го превърнали в нещо неизползваемо?

Оттук идва и определението за насилствена трансфигурация. Това е такова трансформиране, при което отсреща ви стои същество, способно на разумни действия и\или чувства. Това същество, независимо дали човек или животно, може да не желае да бъде превръщано в нещо друго....може да не желае да се променя. Ако в такъв случай все пак го направите, тоест, ако все пак приложите магия от тази област върху него, тогава вие ще го трансформирате насилствено.

В тази посока на мисли трябва да изясним и законодателните мерки срещу насилствената трансфигурация...освен тези за зоомаговете, разбира се, които вече споменахме. Ето някои примери:
- ако превърнете човек в нещо, в което той не желае да се превръща, може да ви бъде наложена сериозна глоба и да бъдете обвинен и изправен пред съд;
- ако използвате трансфигурацията, за да нараните някого, това почти автоматично я превръща в Черна магия и съответно бихте понесли наказанието;
- ако с пълно съзнание предизвикате изменение в околната среда или накакъв обект от нея, което би могло да нарани останалите около вас, също подлежите на обвинение и изправяне пред съд;
- ако приложите на някого отвара, която дава за резултат трансформация, без знанието му, този акт се смята за незаконен;
- всяко експериментиране с трансформации върху животни или хора е незаконно, в повечето случаи е така дори със съгласието на субектите;

Забележка: При повечето уроци съм давала някакви ограничения, но все пак обърнете внимание на тази теория. Важна е, дори да ви се струва обща информация
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 5:45 am

.


Трансфигурация за 6 курс
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 5:51 am

= 31 =

първи урок: Правила при трансформирането на хора


Теоритичен, но все пак абсолютно необходим урок за всеки, който иска да започне с трансформацията на собственото си тяло. Ако не знаете основата, няма да можете да промените дори цвета на ноктите си, камо ли например да мутирате цял крайник. А, предполагам, почти всички от вас искат поне едно нещо да променят...най-малкото, за да пробват как е.

Първото и най-важното правило е, както винаги, да се съсредоточите.

Второто е в никакъв случай да не бъркате движенията. Упражнявайте ги поне по десет пъти...ако ги сбъркате, може да останете без ръце.

Третото е никога да не бъркате мястото, към което да насочите пръчката.

Четвърто: никога не се опитвайте да прилагате трансформиращи магии на друг човек, освен ако имате неговото предварително съгласие за това.

Не правете тези магии, без да сте ги практикували достатъчно. В началото ще се наложи да ги упражните поне по двадесет пъти, преди да успеете да направите всичко, както трябва...
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 6:04 am

= 32 =

Промяна на дребните физически характеристики на човека


Започвате с трансфигурацията на хора. Тук най-добре е да отиде оред огледалото и да насочите пръчката към желаното място. Целта е да се научите да променяте дребните генни характеристики, като цвят на очите, косата, кожата..

Първоначално си представете много добре крайния ефект на трансформацията и се пригответе. Ръката ви не трябва да мърда и самтиметър, защото може да има усложнения.

За промяна на цвета на косата използвайте "Фукаре" само с насочване. Цветът трявба да е желания.

За променя на цвета на очите насочете пръчката натам и кажете "Пертендо". Цветът трябва да се промени мигновено.

За промяна на цвета на кожата можете да използвате заклинанието "Чиндол". Тук е нужно да направите маък триъгълник и да кажете думата.

Магиите са трудни за прилагане върху хора и сами ще се убедите в това. Нужни са много тренировки докато успеете.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 6:08 am

= 33 =

Растеж


Магията за разстеж вобще не е проста и затова изисква много тренировки. Прави се с черта по дължината на обекта, който трябва да бъде удължен и думата "Глиско".

Използвайте за удължаване на косата, а след това на други части от тялото, като нокти и мигли.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 6:26 am

= 34 =

Трансфигурация на човек - частична и пълна


Трансфигурацията на хора и е ужасно трудна и сложна. Тя изисква огромна концентрация и желание за използване. За да бъде успешна трансфигурацията трябва да бъдат спазени всички правила и да се внимава много.

1. Частична трансфигурация на човек. Магията е много сложна и трябва да се внимава. За да се получи частична трансфигурация трябва да се използва полу мутираща полу заменяща магия. Изричате "Бенерилис" и правите една вълнообразна линиика и до нея права. Правите движението периодично на няколко секунди, докато не свърши трансформирането. Крайнят ефект ще е човек с перки вместо ръце или чипове вместо пръсти.. интересното тук е че човека запазва способноста си да мисли и помни. Трябва да си представите добре крайния ефект.

2. Пълна трансфигурация на човек. - Много много сложна магия, която трудно се практикува дори и от опитни магьосници. Заклинанието е такова, като при съответното животно+ Дификто..Куникулос Дификтно и пр. След трансфигурацията човека загубва мисловната си дейност и придобива белезите на животното, кеото е много опасно.

Забележка: Магиите за забранени за практикуване в часовете и използването им е наказумемо.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 6:32 am

= 35 =

пети урок: промяна на чертите на лицето и тялото


Трансформацията тук трябва да се прави много внимателно и със съответната мярка. Служи са промяна на черите на лицето и тялото. Тук отново ще Ви е по-лесно, ако затснаете пред огледалото.

За да издължите или изгладите някоя част от тялот си просто вземето пръчката, насочете я към мястото и кажете Глаб.Започнете да разтягате или изглаждате, до постигане на желания резултат. Служи за поправяне на носа и други такива.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 6:33 am

.


Трансфигурация за 7 курс
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 6:39 am

= 37 =

първи урок: Вдъхване на живот и подчиняване на предмети


Вдъхване на живот и подчиняване на предмет. Само с насочване...заклинанията са: Дженеро за вдъхване на живот, Субсервио за подчинение.

Вдъхването на живот не е успоредно с подчиняването. Можете да дадете на броня живот, но тя да си продължи нататък и да не ви обърне внимание, ако я подчините обаче, ще изпълнява всякакви дадени на глас заповеди. За най-висшите магове заповедите могат да се дават и чрез легилимантика.
От друга страна, вдъхването на живот е възможно само в ограничен тип предмети. Защо? Защото да вдъхнеш живот означава да придадеш човешки черти и частично съзнание - тоест, много, много, далеч над трансформацията в животно. За целта трябва неуморима концентрация. Всъщност, трябва да се съсредоточите върху себе си, човешкото в себе си, върху собствения си разум.
Подчиняването не изисква толкова силна концентрация, колкото желание. Ако не желаеш истински създаденото да изпълнява заповедите ти, то няма да успееш. За Хогуортс важи, че слидеринци по-лесно правят тази магия от грифиндорци заради амбициозността и желанието си за власт. Но все пак всички биха могли, ако се постараят.

Внимание! Вдъхването на живот не означава вдъхване на душа или мисли, нито на човешко сърце или пък разсъдък. Означава придаване на човекоподобни характеристики, като движения и т.н., без предметът да се превръща в човек.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 7:40 am

= 38 =

втори урок: Протеева магия


Протеевата магия се основава на създаването на трансфигурационна връзка между предметите. Кръстена е на героя от гръзкара митологив Протей, който откаднал огъня от поговете и го дал на хората. Магията е много сложна и е на ниво Т.Р.И.Т.О.Н, тоест често е сред задачите там. Изисква изключителна концентрация и въображение.

Правилото за нея е такова: Първо намирате два или повече подходящи предмети върху които да приложите магията. Например взимаме три копчета и се подготвяме. Правите по една окръжност над трите предмета и след това минавате с непрекъсната линия по всеки от тях. По време на движенията казвате "Протеон" и непременно си представяте ефекта - това е много важно и е в основата на магията. Трябва да е някаква трансфигурация. На предметите на които е направена магията няма да може да се прилага никакво друго заклинание или проклятие. Когати доксонете с пръчката си обектите и кажете "протеон" отново те ше се трансфигурират едновременно (и трите в случая).

Забележка: действа само на предмети, но не и животни и хора.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 7:46 am

= 39 =

трети урок - магия за невидимост


Да заличиш предмет е много сложна и дълга процедура. За седмикурсниците е предвидено да изучават тази магия и за нея трябва много концентрация и внимание.

За да е успешна магията трявба да си представите всичко много добре и да сте уверени в себе си. Изплнете движенията много внимателно. Изчертавате буквата X над предмета и след това малка огръжност. Докато правите движенията трявба да кажете "Еванеско". Ефекта трябва да се прояви за няколко секунди с избледняване. През ова време трябва да сте съсредоточени.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 7:53 am

= 40 =

четвъри урок - Измагьосване от елементите


тази част от магията изучава трансфигурирането на животни и предмети от елементите. Например получаването на пергамент водата или трансформирането на птица от почвата. Измагьосването на купичка от въздуха. Това са съвкупност от Трансфигурационни познания и такива по Вълшебство.

Естествено магията отново е една от най-сложните, но и важни. Движението с което би трябвало да я въведете в действие е три рязки черти над или на обектса (вода, земя, въздух, огън) и казването на "Апрогнео". Трябва да си представите какво получавате естествено. Концентрирайте се и изчистете съзнанието си.

Забележка: Започнете с малки и неудошевени обекти и продъжлавайте да тренирате с по-големи и живи.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 7:56 am

други магии и заклинания за всички курсове

Разменяща магия - разменя два предмета. Например приложена към копче и химикал ще размени пооженията им в пространството. Едното ще дойде на мястото на другото. Заклинанието е "Ретърн" и изисква само малко концентрация.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 8:10 am

азбучен показалец на изучените магии!

avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Сириус Блек on Нед Май 31, 2009 1:19 pm

УЧЕБНИКА Е ИЗГОТВЕН ОТ: Евгения Каленска.- преподавател и админ в ХогуортсБГ
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Учебник по Трансфигурация

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите