Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Рейвън стрийт , Лондон

Go down

Рейвън стрийт , Лондон

Писане by ???? on Вто Юни 02, 2009 7:17 am

Домът на Алис...

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Рейвън стрийт , Лондон

Писане by Алис Феърфакс on Вто Юни 16, 2009 9:01 am

Август беше в разгара си и от няколко дни страшна жега мореше Лондон.Хората гледаха да не излизат много-много и се криеха из прохладните си къщи.Заради това в този следобед Рейвън Стрийт беше напълно тиха и безлюдна.
Изведнъж шумно `Пук` разцепи тишината и в края на улицата се появи малка групичка хора. Едно петгодишно момиченце пусна ръката на баща си и любопитно се огледа наоколо.Погледа й спря върху една къща,която изглеждаше доста по-различно от останалите.Беше триетажна старинна къща , с висока желязна ограда , с голям двор , из който бяха разпръснати множество вековни дървета. Горещото време явно нямаше власт над този двор и растенията в него бяха свежи и зелени.Явно някой доста се стараеше да ги поддържа.
- Е ,това е . - Каза висок ,внушително изглеждащ магьосник с дълга черна мантия. - От днес ще живеем тук.
Поведе ги към къщата,която беше приковала вниманието на дъщеричката му Алис. Като стигна до високата желязна порта прошепна нещо и тя сама се отвори.Групата тръгна по една алея,която ги изведе точно пред входната врата.На нея имаше огромно чукало във формата на лъвска глава.Мъжът не си прави труда да чука,просто натисна бравата и влезе.Останалите го последваха.Озоваха се в дълъг коридор, по стените на който висяха големи железни свещници. Не се налагаше те да бъдат използвани,тъй като отдясно имаше просторни прозорци,,пропускащи достатъчно слънчева светлина.
- Елате , искам да ви покажа стаите ви. - рече бащата на Алис и поведе семейството си към втория етаж. Отвори вратата на първата стая и каза на сина си,че тази стая е за него. Джак влезе и затвори вратата. Следващата стая беше за сестрата на Алис- Лили. Последната очевидно беше за самата Алис.Тя влезе вътре. Помещението беше просторно,светло,с голям овален прозорец, заемащ голяма част от стената срещу вратата. Под него имаше голямо бюро,което много хареса на Алис. От тавана висеше полилей с доста прах по него и изгорели свещи с гроздове восъчни капки по тях.`Трябва да кажа на някой да ги смени` -помисли си момичето. Продължи да оглежда стаята. Вдясно от вратата имаше красиво легло с резбована табла в горния край и зелени плюшени завеси и ракла за дрехи в долния край. Пода беше постлан с дебел мек килим със странни заврънтулки,пак зелен. В стаята имаше и голяма камина,над която висеше знаме с герба на Слидерин.Алис реши да махне този флаг-не че имаше нещо против Слидерин,но все още не знаеше в кой дом ще бъде и той беше напълно излишен.Опита се да придърпа креслото,което стоеше пред камината,но то беше прекалено тежко за нея.Тъкмо тогава вратата се отвори и вътре влезе прислужникът Роналд с багажа й. Той го остави до леглото и усмихнат се приближи да помогне на момиченцето.После й каза:
-Баща ти ми каза да те предупредя,че вечерята ще бъде в осем часа.Лесно ще намериш трапезарията,тя е на първия етаж зад голямата кафява врата с герба на семейството ви.
След като Роналд излезе,Алис се зае да подреди багажа си и да се приготви за вечеря.В осем часа излезе от стаята си и видя брат си,който очевидно също се бе насочил към трапезарията. Двамата слезнаха на първия етаж и без да се бавят влязоха в трапезарията.Стаята беше внушително голяма със зашеметяващ кристален полилей,който хвърляше отблясъци върху дългата маса под него,където се беше настанила останалата част от семейството на Алис. Имаше огромен прозорец,но той бе закрит от тежка червена завеса. В единия край на помещението имаше незапалена камина,над която беше изрисуван семейния герб. Алис седна до майка си и зачака поднасянето на първата й вечеря в тази къща.
След вечерята момичето се прибра в стаята си, изкъпа се и си легна.Мислейки си за новостите в своя живот, за приключенията,които я очакваха оттук нататък и за новите хора,с които щеше да се запознае,тя скоро заспа...
avatar
Алис Феърфакс
1 курс - "Слидерин"
1 курс -


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Рейвън стрийт , Лондон

Писане by Алис Феърфакс on Вто Юни 16, 2009 9:17 am

Шест години по-късно...
И този ден единадесетгодишната Алис се събуди по-рано от обичайното. Стана от леглото,облече се и погледна към небето през прозореца.Въпреки че знаеше със сигурност,че ще получи писмо от Хогуортс тя нямаше никакво търпение това наистина да стане.Но и този ден не видя никакви следи от сова в небето.Въздъхна и се обърна към вратата,за да слезе на закуска. И изведнъж го чу-тихо почукване по прозореца.Обърна се толкова рязко,че чак врата й изпука и се спусна да отвори прозореца.Совата влетя вътре,протегна краче за да може момичето да вземе писмото си и отлетя.Развълнуваната Алис не можа да отвори веднага писмото,но накрая успя.Прочете го набързо и изхвръкна от стаята си,за да потърси родителите си.Намери ги в библиотеката,където баща й четеше вестник,а майка й бродираше някакъв гоблен.
-Мамо,татко,получих го!-Извика момичето и заподскача наоколо-Хайде да отидем до Диагон-Али и да ми вземем нещата!
- Добре,малката,само се успокой- ухили се баща й. - Отиди да се приготвиш и да кажеш на брат си и сестра си,че ще излизаме.
Алис не изчака да й се повтори- изстреля се със скоростта на мълния към втория етаж и задумка по вратите на брат си и сестра си. Скоро и те бяха готови и един по един членовете на семейството влязоха в камината във трапезарията и отидоха на Диагон-Али.
avatar
Алис Феърфакс
1 курс - "Слидерин"
1 курс -


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Рейвън стрийт , Лондон

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите