Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Зоомагове

Go down

Зоомагове

Писане by Сириус Блек on Съб Юли 04, 2009 7:25 am

Зоомаговете


Обикновеното трансфигуриране на човек в животинска форма дава, като резултат животински мозък и инстинкти, следователно човека е неспособен да си спомни каквко е трябвало да направи. Превръщането на човек в животно и все пак запазването на неговите мисли, качества и чувства е много сложна Трансфигурация и може да се обърка. Хората, които успяват да овладеят тази магия са много малко и се наричат зоомагове. По-точно зоомага е магьосник или магьосница, които имат способността да се превръщат, когато желаят във животно и да запазват човешките си качества, като мисли и чувства.

Зоомага е способен да се трансфигурира без да има нужда от пръчка. Възможно е обаче човек с повече знания в тази област да върне насилствено зоомага в човешката му форма. Ако магията е приложена на нормално животно тя няма да подейства.

Физическото състояние на зоомага в животинската форма влияе на човешката му форма (и обратното). Това значи, че ако човека се нарани или му бъде направена магия, ще присъства и в противоположната форма.

Дрехите и аксесоарите на зоомага се запазват някак, докато човека е в животинска форма и после се връщат обратно. За този процес не се знае много, но вероятно всичко се премества в магическото пространство. Известно е, че някои аксесоари и вещи, например, които се носят постоянно или в повечето време, могат да образуват част от получената окраска на животното.

Не се знае как успяват, но зоомаговете имат способности да комуникират с животните. Не е известно дали е нужно човек да е във животинска форма за да прави това, но е възможно. Разбира се, те не могат да си говорят, както хората, а само частично. Обикновените животни имат способността да познават, когато видят зоомаг.

Отделът за магически злоупотреби към Министерството на магията поддържа списък със всички известни зоомагове по точките: вид на животното, в което магьосника се превръща и отличителните му белези. Не регистрирането е наказуемо.

Първия известен зоомаг е Фалко Аесалон, който се е превръщал в ястреб. Други много известни примери са: Моргана Ле Фей в гълъб и вещицата Клиодна в чучулига. Смята се, че човек не може да се превръща в магически същества, защото не притежава магическата енергия за това.

Животинската форма на зоомага е много важна и зависи от неговата индивидуална личност и качества. Това е сбор от всичко, което обича да прави, мисли и чувства човека. Например добрите, верни и покорни хора могат да се превръщат в кучета (не е задължително), а подлите, зли и завистливи в змии. (отново не е задължително).

Вида на зоомага в някаква степен зависи и от неговите генетични белези. Например цвета на очите се запазва във животинската форма, кръвната група и в по-рядко случай косата също. Това значи, че зоомага запазва някои свой белези.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите