Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Айлопс

Go down

Айлопс

Писане by Сириус Блек on Вто Мар 31, 2009 5:51 am

Магазин за сови Айлопс

* Сови *

бял чухал - 15 галеона
черен чухал - 20 галеона
кафяв чухал - 17 галеона
очилат чухал - 25 галеона

полярна сова -25 галеона
черна сова - 10 галеона
кафява сова - 20 галеона
очилата сова - 25 галеона
забулена сова - 21 галеона

черен бухал - 13 галеона
кафяв бухал - 15 галеона
очилат бухал - 15 галеона
забулен бухал - 12 галеона
екзотична сова - 30 галеона

* Принадлежности *

Храна за сови - "Совешка радост" - 15 галеона 1 бр.
Храна за сови - "Полет с пълен стомах" -10 галеона 1 бр.
Храна за бухали - "Край на лова" - 15 галеона 1 бр.
Храна за чухали - "щастлив чухал" - 15 галеона 1 бр.

играчка за сови - 10 галеона 1 бр.

кафези - маллък, стандартен, голям - 25 галеона 1 бр.

Всички неща дават по 1 ловкост
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Айлопс

Писане by Ема Уотсън on Пон Апр 06, 2009 12:31 pm

Докато вървеше по слънчевата уличка,Ема видя красива сграда.От любопитство велзе вътре.Това бе Айлопс!Нямаше как да не си купи една от прекрасните сови,които стояха в металните клетки с изваяни нишки,а вътре бяха направени клонки и листа,за да могат птиците да се почувстват като в собствената си среда в магазина..Не знаеше коя да избере.Всички бяха много хубави.Забулената сова започна да издава толкова сладки звуци,кафявата и черната сова,които бяха в една клетка започнаха да се местят от клон на клон,а очилатата сова започна да маха с крила.Скоро всичко стана в пера.Русокоската избираше много.Не знаеше коя да вземе.В десния ъгъл,последната клетка,която не бе толкова просторна имаше тъжна полярна сова.Сякаш се смущаваше от малкото разстояние,с което разполагаше.Ема я съжали.Погледът й преобладаваше тъжен,загрижен и решителен.Взе полярната сова.
-Полярната сова.-каза окончателно грифиндорката.
-Също така и един пакет храна за сови от 10 галеона.-допълни тя.
Плати 35 галеона и излезе щастлива от магазина със сова на рамо.
Коментар: Перфектно :]] Заради перфектното РП получаваш храната за сови безплатно айдее
avatar
Ема Уотсън
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Айлопс

Писане by Адриън Бъркли on Вто Май 19, 2009 3:42 am

-Така,следва..сова ?-спря момичето за да прочете още един път същия ред.Прочете го няколко пъти,но написаното беше едно и също.Трябваше да си купи,сова,която щеше да и донася пощата.-Защо никои не ме беше предупредил за това по рано.-овътя очи момичето,взе чантите си,които бе стоварила на земята и тръгна надолу по уличката.Виждаше табелата на магазина за домашни любимци.Мишока и Франк,който не се отделяваше от нея,скоро щеше да си има нов приятел.Чесно казано,Ад предпочиташе да си вземе друг мишок,щеше да му е по приятно на Франк,но пък как ще си получава пощата след това.Усмихна се лекичко,на себе си,на Франк и на хубавото време.Отвори врата на магазина и влезе.Избута няколко клиенти за да се пререди.Не обичаше претъпканите с хора места.Изчака продавачката да и обръне внимание,а през това време разгледа всички сови,който бяха върте.Имаше дори и бухали.До сега беше виждала бухал само еидн път,в апартамента на баща и в Лондон.Беше благоволил да влезе точно в стаята и.-Изивнете,какво мога да ви помогна?-попита продавачката.
-Ами искам,онази бялата сова.-каза Бъркли и посочи към една сова в кафез.
-Полярната сова ли?
Адриън само поклати глва,а жената отиде и я взе.Грифиндорката остави 25 галеона,взе совата и набързо излезе от магазина.Трябваше сега и на нея да мисли име.


Чудесно! +5 точки за Грифиндор!
avatar
Адриън Бъркли
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Айлопс

Писане by Адриън Бъркли on Вто Юни 16, 2009 11:57 am

-Ах това слънце-каза си Адриън,като метна чантата през рамо и сложи ръца пред очите си.Небето бе ясно и чисто като платно,и не издаваше никакви признаци да завали или поне малко да засхладнее.Горещината трудно се търпеше.Колкото и леко да бе облече,топлината отново се усещаше.Въздъха и продължи да върви по малката уличка,която всеки момнет щеше да бъде претъпкана от хиляди ученици,заедно с техните родители.Скоро започваше и поредната учебна година в Хогуортс и трябваше да се набавят нужните пособи.
Адриън бе облякла къси панталонки и една шарена тениска,но и това не помагаше срещу горещината.Свали шапката от главата си,прибра я в чантата и се върза.Момичето бе тръгнало към Айлопс-магазинът за сови.Нещо ставаше с Бен,полярната и сова.От няколко месеца момичето се канеше да посети магазинът,но все изникваше друго по-интересно занимание.Бъркли открехна дървената врата,при което звънче издаде звук,че някой влиза.Още на следващата минута млада жена се появи като от нищо и се подпря на една маса.Усмихна се дружелщбно на Адриън и пъргаво започна да подрежда бюрото.Лондончанката обиколи малката стаичка,огледа совите и се приближи до жената.
-Извинете,имам проблем със совата си..
-Изчакай за момент миличка,-каза жената и отново толкова пъргаво изчезна.Адриън погледна смущаващо.'Като,че ли ми се случва за първи път',помисли си тя и затропа с пръсти по масата.От врата,която водеше към нещо като склад,се показа друга жена,видно по възрастна.
-Е какъв е проблемът?
-Ами совата ми,напоследък не се чувства добре,не лети,не разнася и пощата.-заговори Ад,а жената я слушаше внимателно.Кимна няколко пъти.
-Храни ли се?-Адриън поклати глава-Така и си мислех,един момнет скъпа.
Бъркли се завъртя и се подпря на бюрото.В този момент звънеца издрънча и в магазина влезе момиче-по дребничко от Адриън,с тъмно-руси коси.Грифиндорката и се усмихна,тъй като забеляза,че я зяпа.Момичето се приближи до нея и я поздрави,а Ади отново се усмихна.
avatar
Адриън Бъркли
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Айлопс

Писане by Алис Феърфакс on Вто Юни 16, 2009 12:15 pm

Когато пристигна на Диагон-Али със семейството си,Алис побърза да се раздели с тях.Искаше да свърши всичко сама,а те да правят каквото си искат.Взе пари от баща си и тръгна по улицата,чудейки се в кой магазин първо да влезе. Едно място прикова вниманието й- магазина за сови Айлопс. Тя наистина имаше нужда от сова,затова отвори вратата на магазина и влезе.Вътре беше пълно с народ , шумно и доста миризливо. Докато чакаше,Алис огледа всички хора наоколо.Погледа й спря върху едно очевидно по-голямо от нея момиче с къси панталонки и шарена тениска,която доста й хареса.Непознатото момиче обаче явно забеляза, че Алис я зяпа и леко й се усмихна.Алис реши,че това е прекрасен повод за ново запознанство и се приближи към момичето.
-Здрасти!- Каза тя. - Казвам се Алис, а ти си?
Това беше едно от хубавите качества на Алис- веднага казваше каквото има да каже без да увърта и с лекота завръзваше нови запознанства.
avatar
Алис Феърфакс
1 курс - "Слидерин"
1 курс -


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Айлопс

Писане by Адриън Бъркли on Вто Юни 16, 2009 12:53 pm

-Здрасти,Алис-светкавично отговори Адриън,което малко изненеда момичето.-Адриън приятно ми е.-представи се на свой ред и отново се усмихна.В същия момент се появи и възрастната жена,с жълтеникава кутийка.
-Ще даваш на совата си от тези два пъти седмично-обърна се към Адриън,като пъхна в ръцете и кутийката.Измрънка нещо,под носа си и отново изчезна.Бъркли овъртя досадно очи.Понякога не беше от най-търпеливите.Отново погледна към Алис,която оглеждаше совите в кафезите.Явно още се чудеше,коя да избере.
-Препоръчвам ти полярната или забулената сова-заговори лондончанката.-Първи курс нали ?Винаги е трудно тогава.
Алис само кимна с глава.
Възрастната жена отново се появи и още едно шишенце.Тикна и него в ръцете на момичето,и обясни да дава от него всеки ден на совата.Явно Бен имаше проблеми със стомаха.'Дано помогнат',помисли си Адриън като остави няколко галеона на бюрото.
-Ти имаш ли сова?-попита Алис изведнъж.
-Всъщност,да.Бен-полярна сова е.Голям мързеливец е-каза и се засмя.-Хайде избирай,не се чуди много,винаги можеш да вземеш нова.-тук и Алис се засмя.-Хей,ако искаш ще те изчакам,може да дойда с теб да пазаруваш.Ако ме искаш,неискам да се натрапвам.Да не си помислиш нещо.-изкриви някаква физиономия.
-Разбира се,че искам-отвърна ентусиазирано Алис,като се усмихна широко.Изглежда май беше харесала сова.
avatar
Адриън Бъркли
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Айлопс

Писане by Алис Феърфакс on Вто Юни 16, 2009 1:37 pm

Точно тогава продавачката повика Алис,която малко се беше разсеяла.
-Хайде,момиче,всички чакат само теб!Какво ще желаеш?- каза малко сопнато възрастната жена.
- Ох,съжалявам,разсеях се!- изхили се Алис. - Ще взема този прекрасен кафяв бухал, един пакет храна `Край на лова` и един голям кафез.
- Добре,всичко това ще ти струва 55 галеона,изчакай да ти донеса нещата.
Алис въздъхна,когато продавачката отново изчезна в задната стаичка.И тя беше човек,който не обича да чака. След 2 минути жената се върна, момичето взе новите си придобивки , плати и отиде при Адриън. Двете момичета излязоха под жаркото слънце.
- Сега накъде ? - попита Алис.
- Ами,ако искаш можем да отидем до Мадам Молкин за мантии. И аз трябва да си купя няколко,че повечето ми вече са ми омалели...
- Добре,съгласна съм! -засмя се Алис. - Води ме!
Момичетата тръгнаха към магазина.По пътя Алис се сети за нещо:
-Трябва да дам име на тази красавица тук . - и вдигна кафеза с бухала. - Но нямам никаква представа какво да бъде...
Адриън се замисли. Какво ли можеше да бъде подходящо за един бухал?Започна да изрежда всякакви имена,които й хрумнат:
-Джейн, Мери, Минерва, Венера, Бека ....
Алис само се намръщи.Имената бяха хубави,но някак неподходящи.
- Катерина, Жана, Дайана...
-Това е! - извика Алис толкова силно, че Адриън подскочи,а някои минувачи се обърнаха и ги изгледаха странно.
- Искам да кажа- продължи момичето вече малко по-тихо - че тази млада дама в кафеза ще се казва Дайана. Чу ли това, Дай? - попита тя и пъхна пръста си в кафеза. Дайана леко я клъвна по пръста и двете момичета се разсмяха. Не забелязаха,че са стигнали до магазина на Мадам Молкин и замалко да го подминат.
avatar
Алис Феърфакс
1 курс - "Слидерин"
1 курс -


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Айлопс

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите