Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

уроци за 3 курс

Go down

уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Съб Май 02, 2009 5:27 am

Времето отново беше някак дъждовно и мрачно. Облаците се бяха разположили вурху небете и не помръдваха от дни. Вчерашния дне, когато беше откриването на първата учебнта година, всичко мина идеално. Сега обаче предстояха уроците и домашните. Сириус беше станал доста рано и не му се нравеше много, но бе наложително. Той тръгна веднага и се насочи към подземията, като първо си все едно голямо парче сладкиш от хухнята. Кабинета по отвари беше празен и задушен. Сириус се опита да разведри обстановката, но нищо не помагаше. Той се отказа и седна зад бюрото и извади един котел и няколко съставки от шкафа.
- Здравейете ученици ! Това е часът по отвари както знаете ще продължим с изучаването на по-важното.- каза той след, като висчки се появиха.
- Отварите биват четири вида. Лечебни с лекуваща мощ, отрови, за които знаете и магичекси, които съотвестват на някоя магия и неутрални, които нямат магически съотвествие и не саотрови или лечебни. - той спря и огледа класа.
- Днес ще се научим да правим една много известна отвара и именмо оцветителната. Една капка, върху редмет ще го оцвети в предварително решен цвят. За да успеете да я направите, обаче трябва да следвате инструкциите много внимателно.
- Приготвяте котела, като го пълните с вода до половината. Слагате едно стрито листо от мандрагора и бъркате равномерно една минута. Истисквате една капка гной от буботоби и го слагате в отварата, като бъркате три пъти по посока на часовниковата стрелка. Избирате си цвят и в зависимост какъв е взимате от многоцветния листник (има много разноцветни листа) Слагате го цяло и започвате да бъркате равномерно по посока обратна на часовниковата стрелка. Оставяте да ври за 4 минути и наливате в шишенце. След това искам всички да се наредите пред мен и да тествате отварата си на лист хартия
. - той спря и видя, че някои вече наливаха водата.
- нужните съставки, които сте купили са в големия шкаф. - Той им се усмихна и те започнаха да работят ...

Напишете дълго РП как приготвяте отварата
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Хари Потър on Съб Май 02, 2009 3:42 pm

Времето бе изключително лошо. Часът , който предстоеше на Хари , бе именно този по Отвари. Момчето не харесваше много този час , тъй като неможеше да забърква отвари и в повечето случай те завършваха с експлозия . Професор Блек влезе в стаята и припомни набързо на учениците най-важното , което е трябвало да запомнят от миналата година.
- Днес ще ви науча да правите една много често срещана отвара. Именно "Оцветителната" . За тази отвара ще са ви нужни много търпение и сръчност. Една капка в/у предмет , ще го оцвети в предварително предрешен цвят. - каза Сириус.
- Всичките съставки от които се нуждаете , се намират в големия шкаф отзад. Е време е да започвате работа - Каза Блек.
Всички ученици се втурнаха към Шкафа зада си вземат нужните им съставки. Хари вече ги бе оставил на своята маса , и отиде да напълни котела си с вода до половината. Момчето вече бе прочело инструкцийте и започна много старателно да стрива листото от мандрагора и след това , го разбърка равномерно за 1 минута. Хари истиска 1 капка гной в отвара и след това я разбърка три пъти по посока на часовниковата стрелка. Момчето си избра червен на цвят лист , пусна го цял в отварата и започна да го бърка равномерно в посока ОБРАТНА на часовниковата стрелка. След това , Потър остави отварата си да ври 4 минути , и след като бе готова , я сипа в едно стъклено шишенце. Хари сипа една капка върху листа хартия , който бе пред него и след миг , цялия лист бе в червен цвят.
- Поздравления господин Потър , справихте се чудесно - Отбеляза професор Блек
avatar
Хари Потър
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

оценка

Писане by Сириус Блек on Нед Май 03, 2009 1:47 pm

Малко странно написано е, защото си писал някой неща, като:"Момчето вече бе
прочело инструкцийте и започна много старателно да стрива листото от
мандрагора и след това , го разбърка равномерно за 1 минута." ,а трябва да кажеш ,че си прибавил в отварата ... има и други такива. Получаваш "И"+25т.

avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Джини Уизли on Пон Май 04, 2009 9:09 am

Един от първите часове за деня бе този по отвари. Джини много обичаше този раздел на магията. Ако следваш инструкцийте, правенето на отвари бе като на шега.. Е, не за всички.
Професор Блек щеше да учи третокурсниците. Той набързо припомни най-важното от миналата година и пристъпи към задачата за днешня час.
- Внимавайте, отварата се приготвя лесно, но задължително трябва да се следват точните инструкций. - обасни той и продължи - Както винаги ще намерите нужните съставки в шкафа отдясно, а вода можеше да си налеете от мивката в ляво.
Всички ученици забързаха припряно към големия шкаф, за да вземат нужните съставки. Щом Джини видя каква неразбория бе станала при шкафа, реши че ще е по-добре първо да си налее вода. Взе стъклената каничка и истича при чешмата. Когато се върна, опашката при съставките бе понамаляла. Червенокоската се приближи и взе нужните съставки. След като се върна, напълни котела си до полвината и запали отгъня. Прибави листото от мандрагора и се зае да бърка 1-на минута. Взе гнойта от буботоби и внимателно изстиска една капка, като плавно разбърка 3 пъти по посока на часовниковата стрелка. Не се поколеба и бързо взе листчето с цвят на сапфир. Пусна го цяло в котела и заразбърква равномерно по посока обратна на часовниквата стрелка. Остави старателно приготвената отвара да ври точно 4 минути. Внимателно наля отварата в малко шишенце и побърза да отиде при п-р Блек.
Джини капна от отварата си на малко пергаментово свитъче. То мигновено придоби сапфирено-син цвят.
- Много добре госпожиче Уизли! - похвали я Сириус.
Червенокоската се усмихна и сините й очи заблестяха.
avatar
Джини Уизли
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Пон Май 04, 2009 9:36 am

Много добре, госпожице Уизли ! Ще станете чудесен аврор ! Получаваш "И"+ 30т.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Хърмаяни Грейнджър on Сря Май 06, 2009 5:00 am

Това бе от първите часове за днешния ден .Хърмаяни бе видимо в много по-добро настроение от часовете за луковиците.Времето не бе много по-хубаво ,но момичето харесваше часовете по отвари.
Днешния час бе за оцветителната отвара.проф.Блек показа на учениците как трябва да приготвят отварата и момичето се зае .Запретна ръкавите си и тръгна ,когато се спря и чу някой до нея да казва "Лесно е като детска игра".
Приготви си котела и го напълни до половината с вода.Стри едно листо от мандрагора и се спря.Отдъхна и продължи : Истиска една капка от буботони и разбърка три пъти в посока на часовниковата стрелка.Избра си червен цвят .Взе едно червено листо от многоцветния листник и започна да бърка обратно на часовниковата стрелка.Остави я да ври.Имапе 4 минути на разположение и огледа как се справят другите.
-Браво госпожице Грейнджър за сега се справяте отлично.
След 4 минути я наля в шишенце и се нареди с другите в колонка.
Отварата на Джини стана отлична ,а Хърмаяну бе след нея.Ипробва я на един лист и той веднага се оцвети в червено.
-Много добре ... Следващият.
avatar
Хърмаяни Грейнджър
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Сря Май 06, 2009 11:48 am

Чудесно .. Получаваш "И"+25т.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Тифани Стоун on Пет Май 08, 2009 9:53 am

Триш вече бе тотално исперкала. Беше се заринала с домашно. Носеше голяма бомащина от книги и разни подобни. Тя седна до един ученик,който я изгледа страно,тя се усмихна благородно и каза:
-Ако те кефи,може да ми ги носиш!?
Това бе мило отношение за нея. Тя ги избута към ученика. Погледна си ноктите,мина ръка през русите си коси и изчака да почне любимия и час. В един момент се сети че учебниците,ще и пречат там,свали ги доло като ги върза с една пандела,която искара от десния джоп на мантията.
Часа започна,тя се усмихна започна да пише. След това бе всичко готово и започна да твори.
Приготви котела, като го пълните с вода до половината,леко огледа котела,защото и бе съмнително дали е точно половина. След това едно листо от мандрагора,която още от началното училище знаеше че е едно от най-важните магически съставки,сри го внимателно и го пусна.Започна да бърка равномерно една минута,като засече точно,на сребърния си чесовник,като огледа маникюра си. Огледа шишенцата като намери най-гнусното рабра,че е гной от буботоби и го сложи в отварата,като с погнуса капна една капка. Разбърка внимателно три пъти по посока на часовниковата стрелка,като внимателно се замисли дали и къде е чесовниковата стрелка,малко ги бъркаше.Избра с много голяма трудност едно лилаво цвете. Слажи го внимателно цяло и започна да бърка равномерно по посока обратна на часовниковата стрелка,вече знаеше,къде се намира. Остави 4 минути,като се потпряи разгледа учебника,припомнякиси стари неща и наля в шишенцето.
Стане леко и отиде за резолтата. Няколко хора се бяха скупчили. Ядоса се и наум си каза "Хляб да се раздаваше нямаше да се събират толкова много!?" Прозя се,и дойде неиния ред. Видяха шишенцето и каза:
-Браво много добре! Следващия!
avatar
Тифани Стоун
4 курс - "Префект на Слидерин"
4 курс -


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Пет Май 08, 2009 10:23 am

Браво ! Браво ! Браво ! Чудесно госпожице Стоун ! Полчуавате "И"+40т.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Джейн Волтури on Съб Май 09, 2009 8:43 am

"Отвари - какъв хубав час" помисли си Джейн. Въпреки че кабинета по отвари бе окрасен в цветовете на Слидерин, русокоската пак си го обичаше. Побутна вратата,влезе и седна в средата на стаята. Колко много учебници тряваше да носят третокурсниците тук.
"В Бобатон не беше така. Ехх, как искам да съм там сега.. но и тук не е за испускане" помисли си.
Часът още не бе започнал. От няколко съседни чина се доляваше тихо шушукане. Джейн нямаше с кой да си поговори, седеше сама. Зачуди се дали някой ще седно до нея. Имаше такава вероятност, стаята бе полупразна и вероятно щяха да дойдат още ученици. Волтури погледна стола до себе си, там бе оставила купчината домашни. Наистина бяха много.
"Най-сетне" въздъхна момичето. Учителят бе дошъл и урокът започна. П-р Блек обясни на учениците, какво трябва да правят и седна зад голямото бюро на катедрата. Джейн се подготви, запретна ръкавите за да не ги изгори и започна.
Наля водата в котела. С първото сипване, не достигна малко вода, ала с второто всичко си дойде на мястото. Внимателно нежните и пръсти стриха листото от мандрагора и го пуснаха вътре. Това бе често необходима съставка. Разбърка равномерно една минутка. Бе забравила красивия си часовник в спалнята, затова засече от стенния часовник отсреща. След това взе шишенцето с гной от буботоби, отвори капачето с погнуса и капна точно една капка. Внимателно разбърка три пъти по посока на часовниковата стрелка. Затрудни се при избора на цветно листче, но най-накрая се спря на едно светло виолетово. Пусна го в отварата и се зае да разбърква в посока обратна на часовниковата стрелка, равномерно. Сега отварата трябваше да ври точно четири минути. Джейн отметна русите, дълги коси от лицето си и зачака. Нужното време изтече, момичето наля отварата в шишенце. Изправи се бавно, много плавно и отиде при учителската катедра. Капна съвсем малко върху парче пергамент и то придоби светло виолетовия цвят на отварата.
- Чудесно, госпожице Волтури! - поздрави учителят - Следващия!
avatar
Джейн Волтури
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Нед Май 10, 2009 3:11 am

Чудесна рабора госпожице Волтури ! Полчуавате "И"+40т.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Ребека Самарел on Чет Май 14, 2009 3:12 pm

Ребека беше специалиска по отварите. Тя влезе грациозно в стаята. Страшно изумена бе от това,че всички се надвикваха и вдигаха голям шум. Професорката поклати глава помисли си че от тези няма да излезе нищо. Постави учебниците на масата извади една бутилчица и каза:
-Тишина не се намирате на улицата!
Причлече внимание леко се умихна. От нея бликаше някаква строгост но и спокоен дух. Тя омекна леко и каза:
-Аз съм Ребека Самарел,за вас професор Самарел!
Приключи с любезностите,заобиколи бюрото кръстоса ръцете и каза леко начумерена,красивотои лице леко се збръчка и каза:
-Не съм силно обедена,че за тези години правите разлика между различните важни съставки...-потропа с крак и каза-Според мен смятате Вълчето биле и Самакитката,за две различни съставки.
Ребека искара пръчката,замахна и по чиновете се разпиляха учебници за 1 курс. Тя се приближи към първия чин и каза:
-Ще ви върна още в началото,за да разбера,какво сте научили.
Потропа с крак но изражениетои не се промени,все така строго и непреклоно. Тя поклати глава от отчаяние,защото всички гледаха,все едно говореше на японски. Обърна се към дъската и записа "Отвара"
След това се обърна остави тебишира и каза:
-Това понятие съществува още от зараждането на човечеството и на магическия свят. Отварата е сложно вещество,съставено от специални съставки,подпрани и избрани по точното време,място и начин.
След това запонча да пише по дъската:
-Бели
-Черни
-Забранени
След това остави тебишира и каза:
-Това са новите въведения и четирите основни,групи за отвари. Може сами да си обесните,кой отвари спадат към тях. Като към забранените спадат,вече отварите за смът и съживяване на мъртавци. Понятието за бяла отвара е дестваща на психиката но не води до смърт,а бялата увреждане на здравето и водене до смърт. Като също към белите,спадат отвари за красота и одължаване на живота.
Погледна погледитеим,поклати глава и каза:
-За домашно ми напишете "Отвари на черния лорд" и според вас към кой основни групи спадат,като ми ги пратете по сова(ЛС).-махна с пръчка и каза,докато учебниците се прибираха-А,сега понеже чеса не е свършил,всеки от вас да ми каже "Важна магическа съставки",като се постараите да ми обесните нещо за нея.


Последната промяна е направена от Ребека Самарел на Пет Май 15, 2009 5:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Ребека Самарел
Преподавател по Отвари и р-тел на дом "Слидерин"
Преподавател по Отвари и р-тел на дом


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Драко Малфой on Пет Май 15, 2009 4:44 am

г-це Самарел , искам да отбележа , че преподавате много професионално. Много сте красива и използвате страшен парфюм!

г-ца Самарел:Драко,започни да пишеш домашни вместо да се мазниш! Ще ти спести време!
avatar
Драко Малфой
3 курс - Префект на "Слидерин"
3 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Хърмаяни Грейнджър on Пет Май 15, 2009 8:43 am

стрит на прах рог от двурог и крилца от златоочица за тях знам само че се използват за направата на една изключително силна отвара (плюс още магически съставки) - Многоликовата отвара

г-ца Самарел:Така това трябваше да ми се прати на ЛС и при следващото не РП в РП тема,ще има наказани!

avatar
Хърмаяни Грейнджър
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Ребека Самарел on Пет Май 15, 2009 1:58 pm

Професора погледна строго слидеринеца и каза:
-Благодаря ти Малфлой ама се средоточи върху домашното и върху и най-важните отвари!
След това се обърна и каза:
- Хърмаяни Грейнджър,да сте чували за сова! Домашното по сова,а сега ако няма да ми кажете,кой са най важните съставки за отвари по-добре си замълчете.
avatar
Ребека Самарел
Преподавател по Отвари и р-тел на дом "Слидерин"
Преподавател по Отвари и р-тел на дом


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Тифани Стоун on Вто Май 19, 2009 11:54 am

Тифани се засмя тя знаеше отговора още от малка. Тя дигна ръка и каза:
-Това е много лесен въпрос учи се още в началото на първи курс-истъкваики,че който не знае не е запознат въобще с магическия свят и че не трябва да се пишеш за магйосник.
Тя се закашля лекичко и каза:
-Първата е Пелина или Асфодел,дества като силно съноворно.
Отметна коса назад и каза:
-Второто е Беладоната,която е супер важна,извесна е още като кучешко грозде. Той облекчава гърчове и пр,а при големи доси може да убие.
Погледна към Грифиндорци,обмисляики нещо свързано с това. Поклати глава и каза:
-Самакитка или Вълче биле,понижава кръвното налягане и забавя ритама на сърцето.-закашля се леко и каза-Последната е Лунен камък,за който сме чували всички и има многоброини легенди.

Браво 40т.
avatar
Тифани Стоун
4 курс - "Префект на Слидерин"
4 курс -


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите