Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

уроци за 3 курс

Go down

уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Съб Май 02, 2009 7:16 am

Дъждът усилено продължаваше да вали и мранчото време не отсъпваше. За тази час от годината, обаче си беше съвсем нормално. Урокът по защита срещу черните изкуства с 3 курс се очератваше доста интересен и Блек беше станал много рано за да подготви всичко. С една зелена мантия беше кръстосвал стайте още от 6 сутринта в търсене на най-подходящия екземпляр за часа. След, като имаше всичко необходимо остаа в кабинета за да изчакаха малчуганите. Естествено те не закасняха. Подредиха се на чиновете и зачакаха професора им да започне.
- Здравейте ученици и добре дошли на часа по защита срещу черните изкуства ! - той премина през редиците и се върна отново пред катедрата. Замахна с пръчката и с леко "пук" магипортира някакво подобие на огледало с дръжка. То се тресеше деудържимо и може би доста от учениците се досещаха какво е.
- Това тук е ... ? - той въпросително спря и с удоволствие забелза вдигнатата ръка на Хари.
- Това е Богърт, професоре. - каза сигурен той.
- много добре, 5 точки за дома ти. - Блек му смигна и отново заобикаля.
- А, кой знае какво е богърта? - ръката на Драко беше високо вдигната и той му даде думата.
- Богъртите са същества, които могат да разберат какъв е страха ни и да приемат формата му. Това ги прави толкова ...
- Толкова плашещи, да. 5 точки за Слидерин. - Ръката на Джини, обаче също беше във въздуха. Колко много знаеха днес. Преди само седяха и подсмърчаха, а сега поне живнаха.
- никой не е виждал богърта и всеки човек има страхове, което значи че той няма определена форма или вид. Обича тъмни и мрачни места, където да се гаври в жетвите си.
- Да, много добре, 10 точки за дома ти. Точно това е богърта, всичко което изредихте. Аз намерих един в учителската стая и го улових за да се упражняваме. Магията за борба срещу него е проста, но изисква концентрация и спокойствие, което е малко трудно, когато си изплашен. Идеята е да си предсатвите нещо смешно, в което да се превърне богъртът. Заклинанието е "Ридиколос".. ето така.. - той застана пред странното огледало и пред него излезе мъгла, която в миг се првърна във някакъв мъртъв човек. Той мразеше трупове и за малко потръпна.
- Ридиколос ! - трупът изведнъж се превърна в скачащ клоун и той се разсмя, последван от класа.
- А сега искам да окажете какво можете ! - наредиха се в редичка ...

Иксма да ми напишете дълго РП как прекарввате часа и как се спарвяте с богърта


Последната промяна е направена от Сириус Блек на Вто Май 19, 2009 1:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
.
What if you are wrong? What if I am the bad guy ?
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Хари Потър on Нед Май 03, 2009 2:11 pm

Времето беше студено и изключително мрачо , а дъждът , който валеше от няколко дни насам не спираше. Днес предстоеше първият час за тази година по "Защита срещу черните изкуства"! Това бе любимия час на Хари. Когато часът започна , професор Блек обиколи един път класната стая и с магическата си пръчка , магипортира нещо , което приличаше на огледало с дръжка.
- Това тук ученици е... - и още преди Сириус да се изкаже , Хари бе стрелнал ръката си във въздуха и отговори:
- Това е Богърт сър!!!
- Правилно г-н Потър , 5 точки за Грифиндор! - каза п-р Блек.
- Е деца , както знаете богъртите са същества, които могат да разберат какъв е страха ни и да приемат формата му. Това ги прави толкова плашещи за магиосниците. Заклинанието срещу тях е просто , но за него трябва голяма концентрация. Именно "Ридиколос" . Е сега ще ви покажа какво трябва да направите и после е ваш ред. - рече учителят.
От огледалото излезе труп на умреял човек и леко потръпнал , професора рече "Ридиколос" и трупа се превърна в скачащ клоун , който разсмя всички в класната стая.
- Е сега сте вие - подкани ги Сириус.
Децата бяха малко стреснати дали ще могат да направят магията на време и дали ще могат да намерят нужната концентрация. Първи бе Невил Лонгботъм. Той застана пред огледалото , и от него излезе п-р Сивиръс Снейп . Очевидно момчето изпитваше голям страх от него!! "Ридиколос" рече Невил , и Снейп вече се бе превърнал в смешна дама облечена с дрехите на бабата на момчето м а децата се засмяха.
Следващият на Ред бе Хари Потър. От огледалото пред него се появи диментор. Това уплаши всички в залата и дори професор Блек се очуди дали Хари ще успее да се концентрира и да назове заклинанието на време. "Ридиколоос" провикна се Хари и диментора се превърна в смешна котка върху ролери. Всички се засмяха а професора поздрави Потър за добре свършената работа!
avatar
Хари Потър
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Нед Май 03, 2009 2:15 pm

можеш и по-добре ... "И"+20т. (по милост( ... Страха не е показан .. малко е скучно ... объркла си реда и правотата на действията.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Хърмаяни Грейнджър on Сря Май 06, 2009 5:26 am

Времето беше гадно.Това се очертаваше най-нтересния час за днес . "Супер, супер, супер " шепнеше си грифиндорката с нетърпение часа да започне .Всички се подреждаха толкова бавно и времето минаваше толкова бавно ,че й се искаше да превърти времето.
-Сега - започна да обяснява професорът - ще научим за богърът .Как да се предпазим от това зло създание. То приема формата на най-страшния ви кошмар.Целта е да си мислите за нешно смешно в което да го превърнете.Като например сега гледайте внимателно какво ще направя.
Пред него се озова един труп и професорът потръпна , но след миг го превърна в клоун като изрече "Радиколос!" и всички избухнаха в истеричен смях.
Наближаваше реда на Грейнджър , а тя не бе сигурна от какво най-много я е страх...
-Милси,мисли - шепнеше си тихо тя.
Изведнъж нещо й хрумна ,но не бе сигурна ,че ще успее да се изправи срещу него ,а то бе именно Черният лорд
-Грейндър твой ред е - провъзгласи проф.Блек
Тя се приближи и се изправи лице в лице с богърът ,който прие образа на Черният лорд.
Всички ахнаха и се скриха освен няколко деца измежду които и Потър.
Той седеше вцепенен -Явно така изглежда убиецът на родителите ми - каза гневно Хари.
Тя замръзна на място "Немога да се справя" ми мислеше момичето. Грифиндорката стоеше на място вкочанена от гледката ,която се приближаваше към нея.На ясните й очи се изписа страх и тя забрави заклинанието ,което трябваше да кажа, за да изчезне този кошмар.
"Какво направих аз-аз-а немога" -мислише си тя а, кафявите и очи се навлажниха.Очите и показваха всичко, ковто чувстваше ,а то не бе нищо хубаво само страх .
-Хърмаяни - разтревожи се проф.Блек - Запомни концентрация ...
"Трябва да се концентрирам, да се справя с това изпитание" - повтаряше си Грейнджър.
Проф.Блек отиде зад грифиндорката и я попита -Хърмаяни недей ... имаш ли нужда от помощ.
Изведнъж като по чудо при тихия изказ "Радиколос!" на младата грифиндорка създанието се превърна в дебело мишле с шапка и ръкавички , което рапираше.
Всички се засмяха истерично и се свлекоха да прегърнат грифиндорката ,а от всякъде се чуваха поздравления.
-БРАВООООО.
-Лол Хърмаяни това бе невероятно.
Хари се съвзе сред срещата с най-големия си враг и също поздрави момичето.
-Браво Грейнджър това бе невероятно ... Прояви изключителна смелост да призовеш Черният лорд.

-Надявам се ,че знаеш ,че с Волдемор не би било толкова лесно - каза един глас ,незнайно кой от тълпата ...
avatar
Хърмаяни Грейнджър
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Джини Уизли on Сря Май 06, 2009 9:57 am

Времето навън бе мрачно и дъждовно, но не и необичайно.. точно като за началото на есента. С края на лятото бе дошло и началото на учебната година. Учениците в Хогуортс имаха уроци още от 1-вия ден. Часът който предстоеше на Джини бе Защита Срещу Черните Изкуства. Това може би бе любимият предмет на момичето. Тя не искаше да закъснее, но уви.. луташе се из коридорите без да знае точно къде се намира кабинетът. Досега бе влязла по по грешка в кабинета по Вълшебство къде имаха урок петокурсниците и в кабинета по Трансфигурация, който за щастие бе празен. Когато най-накрая стигна до стаята къде имаше урок, всичките и съученици се обърнаха любопитни към нея.
- Аз.. съжалявам.. обърках кабинета – заобяснява насечено червенокоската.
- Няма нищо госпожице Уизли, точно започвахме. – успокои я п-р Блек.
Уизли си намери място в дъното на стаят, на последния чин точно до прозореца. Тогава тя забеля стария скрин ,видимо използван доста дълго време, който заплашително се поклащаше, подскачаше и поскърцваше. Бе точно в средата на стаята. Повечето третокурсници гледаха озадачени, но грифиндорката веднага разбра за какво е определен днешният урок. Богърт. Да, точно той караше шкафът да се държи така немирно.
Учителят зададе няколко въпроса, а ръката на Джини седеше право изпъната нагоре. На третия въпрос п-р Блек определи да отговори червенокоската.
- Никой магьосник не е виждал богърта, защото той живее в тъмни, стари скринове точно като този. Всеки човек има поне един страх, следователно чудовището приема образа именно на него. Колкото по-голям е страхът, толкова по-голямо самообладание се иска за да се справиш. Тук, в тази стая има много хора, затова на богърта ще му е малко по-трудно. - изрече уверено красавицата.
- Да, точно така госпожице Уизли. Получавате 10 точки за дом Грифиндор. – похвали я учителя. Червенокоската се усмихна, бе доволна че се е реванширала за закъснението. П-р Блек показа как точно трябва да се изговори заклинанието, за да могат учениците да се справят. След като бяха повикани, малка групичка ученици се подредиха в редичка пред стария, мръсен шкаф. Всички останали ,сред които и Джини, останаха по местата си. Чак сега момичето забеля каква красива гледка се величаеше отвъд прозореца. От този чин, край прозореца се виждаше немалка част от парка. Красавицата съзря едно от любимите си места, старият вековен дъб точно на брега на Черното езеро. Докато се бе размечтала, някъде наоколо се чу силно прокашляне, последвано от висок и силен глас.
- Госпожице Уизли, ваш ред е – напомни й учтиво учителя.
Джини се изправи много бавно от стола си и тръгна към предната част на стаята. Докато вървеше бавно, с премерени крачки забеляза как всички чифтове очи се извръщат любопитно към нея. Не бе нужно да се замисля за дълго, какъв е най-големият й страх. Змии. Да, определено богърта щеше да се превърне в змия. „Е, вече съм подготвена” помисли си.
Когато стигна до старинния скрин ,който още се полюшваше, забеляза че той е още по-стар и мръсен отколкото изглежда на пръв поглед. Под прахта обаче се виждаха красиви гравюри. Красавицата си пое дълбоко дъх и даде знак на п-р Блек да отвори вратата на шкафа. Отвътре излезе голяма змия. Люспите й бяха зелено-сиви, проблясващи на светлината. Джини мислеше че знае какво да очаква, но бе грешала. Маската на страха пробяга през лицето й. Въпреки страха изписан в сапфиреносините й очи тя остана все така красива. „Май отново опряхме до варианта ’Колкото по-бързо, толкова по-добре’„ си помисли грифиндорката.
- Ридиколос! – рече твърдо, силно и ясно момичето. В следващия миг богърта се превърна в средно-голяма плюшена катерица със слънчеви очила и фотоапарат в ръка. Класът се засмя силно, исктински. Всички поздравиха момичето, за това колко добре се е справила.
Изведнъж тя чу познат леден глас, този път изпълнен със необичайна закачливост.
- Браво Уизли...– това бе Драко, който се подсмихваше доволно.
След края на урока червенокоската тръгна озадачена, но лъчезарно усмихната към следващия си час, като заедно с нея вървеше и Хърмаяни.
avatar
Джини Уизли
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Сря Май 06, 2009 11:50 am

Чудесно .. Получаваше и двете по едно "И"+40т. Перфектни ! най-добрите за сега сте вие двете Хмм


Последната промяна е направена от Сириус Блек на Пет Май 08, 2009 11:55 am; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Ема Уотсън on Чет Май 07, 2009 3:17 am

Десет дни назад...Началото на учебната година.Дъждът не спираше да вали и вали.Скалносивите мътни облаци се бяха разположили над безкрайните земи на магическия свят.Всеки ученик,срещнат в коридора беше в лошо настроение и всеки един от тях се надяваше времето да се оправи.Слизайки по витие стълби на общата стая,русата Грифиндорка се беше запътила към първия си час по Защита срещу Черните изкуства.Един от любимите й часове.Тичайки из изсъхналаа трева и газеща през калните локви,които изцапаха новата й мантия,Ема бързаше за часа.Както винаги закъсняваше.Не искаше да става като предишния час по Билкология,но постоянно забравяше.Порастналата госпожица влезе в замъка и открехна притеснено вратата,а ръцете и краката й трепереха.Когато присъпи в кабинета,всички извърнаха глава към нея.Директорът направи пауза и се доближи до закъснялата третокурсничка.
-Госпожице Уостсън,закъснявате за втори път днес.Този път какво е извинението?
-Когато валеше и аз паднах в двора,защото се спънах и цялата се окалях.Наложи се да се върна до общата стая и да се преоблека с друга роба.
От страна на слидеринците избухна ужасно гръмогласен смях,койо заглуши всичко.Ема отиде и седна на четвърия чин от редицата към слидеринците до Джини.
-Ооо Уотсън,кой се изцапаал?-попита Драко,а Краб и Гойл започнаха да се кикотят на евиние му шегички.
-Ем,не го слушай.Не си заслужава да си хабиш думите с него.-подкрепи я Джини.
-Ооо кой защитава малкото момиченцее?-отново започна да се майтапи със зверски тон Малфой.
-Млъквай Драко!-предупреди Ема.
-ТИШИНАААА!-извика професорът.
-Ако чуя още един звук ще отнема точки,Малфой,Уотсън и Уизли.
-Но,професоре,Джини само ме зщитаваше тя нищо не е...-но русокоската бе прекъсната.
-Никакво но!-отсече учителят и продължи с урока.
През цялото време Ема ужасно много се дразнеше от Малфой,Краб и Гойл,които и се подиграваа,изпращайки противни картинки на откъснат от тетрадката пергамент.Тя се правеше,че не ги забелязва,но те бяха толкова непоносими,че нямаше как.
По едно време видя изхабен стар шкаф,който се виждаше с просто око,че е доста захабен.Върху металните му ръждясали дръжки се виждаха изтрити надписи.След момент шкафа започна да мърда наляво-надясно.Къдрокосата красавица се стресна.После стопли,че говорят за Богърт.
-И сега ученици,както вече разбрахте,Богърът приема най-различни образи,усещайки от какво се страхува претендентът.Какво друго знаете за него?-попита професор Блек и погледна пребледнелите лица на децата.
Ръката на Уосън се стрелна светкавично във въздуха.Тя беше изпуснала въпросите за точки,но поне искаше да види дали е това,което беше чела.Сириус посочи грифиндорката,която започна да обяснява.
-Богърът има качеството да се преобразява в дух,демон,скелет и тем подобни.Дори и при мъгълите са известни,но в митове или легенди.Те са с лош характер и са много буйни.Някои са просто пакостливи и напомнят на полтергайст в опита си да всеят хаос в подредения дом. Според преданието човек разбира, че наблизо има такова досадно същество, когато вратите се затръшват сами, свещите ненадейно гаснат, изчезват инструменти и из къщата отекват тайнствени звуци. Други богърти с по-злобен характер дебнат по тъмни пътища и плашат самотни пътници, понякога до смърт. Богъртът е роднина, дори може да се каже зъл близнак, на далеч по-дружелюбното домашно духче.Твърди се, че домашните богърти са тъмни, космати и грозни, с несъразмерно големи длани и ходила. Отгоре на всичко се обличат в дрипи. През миналите векове, когато се смятало, че в някой дом има богърт, собственикът обикновено полагал големи усилия да се отърве от него. Ала богъртите били упорити и понякога семейството се принуждавало да се пресели в друг град. И даже това не винаги помагало.Разказва се, че един селянин, на когото омръзнали опустошенията, причинявани от домашния богърт, решил да се пренесе в нов дом заедно със семейството и цялата си покъщнина. Тъкмо излизал от двора си, когато един изненадан съсед го попитал дали се изнася. Преди да успее да отговори, от куфарите на селянина се разнесъл весел глас: "Да, заминаваме си!" Селянинът и неговото семейство тъжно се обърнали и се прибрали вкъщи, тъй като разбрали, че не могат да избягат от лукавия богърт. - завърши Ема и видя погледите на всички.Беше научила всичко това от една книга за всякакви магически създания и за по-сигурно го наизусти.
-Ето точен зубърски пример.-посочи Малфой с насмефка,ала Ем се направи,че не го чу.

Мина се време,а русокоската все още се страхуваше да се изправи срещу богърът.Помоли да е последна,за да преодолее страха си.Наблюдаваше всеки един от съучениците си.Те се справяха повече от добре.Дойде нейн ред.
-Уотсън,вие сте.
При тези думи грифиндорката пребледня.Нестига,че попринцип си е бледа,но сега стана направо прозрачна.Джини забеляза това и я укоражи.
-Спокойно,Ем,ще се справиш.
Точно това й рябваше-стимул.Когато отиде и се изправи срещу сандъка,който още се клатеше.Извади дървенаа си магическа пръчка от задния джоб на полата си.
-Хайде,концнтрация!-напомни учиелят.Овори сандъка и оттам излезе демон.Кървавочервен,готов да убива.
Треторусничката много се притесни.Усещаше се тръпката,граеща в сърцето й.
Той полека се доближи."Не мога!Страх ме е!" казваше си наум красавицата.
Най-накрая събра смелост.Изправи се и зае позиция,а в очите й се изписаше смелост,изгаряща всичко.
-Ридиколос!-извика вече уверено момичето.
След части от секундата демонът изчезна.
-Браво,госпожице!Отлчно!-поздрави ръкоодителят на Грифиндор.
Радостна,Ема се върна при мясото си.Взе вече закърпената си стара чанта,прибра учебниците,перото и мастилницата си и изтича при Джини и Хърмаяни.
avatar
Ема Уотсън
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Чет Май 07, 2009 3:19 am

уоу перфектно.Най-добрата до сега .. Получаваш +50т.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Тифани Стоун on Пет Май 08, 2009 11:33 am

Още от малка испитваше влечение към,черните магии. Не ги правеше,защото не бе редно но искаше да научи всичко за тях. Тази сутрин и бе отнело адски много време да се добере до стаята,тъкато имаше малък проблем с дух в банята. След това бухнала руса коса,която след няколко магически заклинания,се приведе в перфектния прав и блестящ рус цвят.
Влезе бързо седна на чина си извади един пергамент. Мразеше това да чака,този час да почне. Обожаваше го и това и носеше адски кеф. Бе радосна,че бе седнала блиско до Драко. Тя се гордееше,че имаше дори малък досек с семество Малфлои. Това бе прекрасно,защото предната вечер разбра,че и той бе чувал за нейното огромно семество. Тя не говореше не обичаше да се смущава прекрасния час но и идеше да пребия момичето което така се отвори на Драко.
Само погледна злобно и започна да пише.
Подяволи те! Какво си мислеха всички,как можеха да се мерят с велик род на перфектни магове. това бе непоносимо и аз ако бях на мястото му сега щяха да бъдат превърнати на жаби. Това бе доста грубичко ама бе факт.
Тя се наведе до Драко леко и каза,без да чуе никой:
-Не им обръщаи внимание само завиждат...
Седна отново се средоточи. Темата бе прекрасна богърта. Никой не знаеше как изглежда,защото то приемаше страха на мага. Тя нямаше много страхове,единственото от което се страхуваше да не се случи нещо с най-любимия си брат Ерик. Ако нещо му се случеше,тя щеше да умре,защото той бе нещо свято за нея. Той бе Рус като нея,с много сини очи,висок и силен,истински Гръдски бог. Тя го обичаше,защото той винаги я защитаваше. Винаги ходеха заедно,бели,фукане всичко. Много обичаха да се бият и да се скубят,повечето пъти се случваше той да я свие на топка. Тя си спомни още куп неща.
Всички се наредиха. Много кофти всички се бутаха и се наредиха като говеда. Надяваше се да не се яви нещо змия,не и пукаше само да не се появи Ерик! Тя потрепери.
Дойде време да се яви пред богарта или той пред нея. Потрепна приготви пръчката и...
След променения успешно богарт. Се появи ужасна гледка,почна да капе кръв,образа на богърта се променяше с лицето на Ерик. Тя преглътна. Сърцето и се ви и идеше и да се расплаче и да избяга и да види братси наистина дали е добре. Всеки миг щеше да сбяга. Това не беше шега работа,това не трябваше да се случва. (Няма да описвам) Но гледката бе неописуема,много от учениците се дръпнаха назад.
-Спокойно!
Спокойно! Да! Каза си тя стисна здраво пръчката,концентрирасе представяки си него с бухалка на бияч. Вътре вече плачеше,нямаше търпение чеса да свърши. Това не трябваше да я растроива,трябваше да се прави на силна и да е такава. Тя стисна другата си ръка и каза:
-Ридиколос!
След това се появи той с бухалката и усмивка.
-Браво много добре!
Тя не издържа. Психически вече не можеше да издържи,стомаха и се бе преобърнал. Само се усмихна леко и каза:
-Простето но искам да отида то тоалетна. Пуснаха я,тя тръгна стискаики здраво юмруци. Забога това бе не реално,мислеше че ще е змия или нещо такова. Но това нейния брат Ерик по този начин. Тя се изми с студена вода лицето. След това се върна,нямаше търпение да свърши чеса и да прати сова.
avatar
Тифани Стоун
4 курс - "Префект на Слидерин"
4 курс -


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Пет Май 08, 2009 11:35 am

Браво ! Отново сте една от най-добрите госпожице Стоун ! Полчуавате "И"+50т.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Драко Малфой on Пет Май 08, 2009 12:56 pm

Всичко му бе скучно. Дори вече заяждането не бе интересно. Пореден скучен час. Драко влезе леко отекчен. Опита се да се здърпа с някой но още в началото Ема го сряза. Най-интересен бе факта,че не бе сам явно имаше покрепата на Тифани. Той се очуди как до сега не я бе забелязал,като тя има огромен потенцял. Той растресе глава и погледна злобно.
Чaса премина в сбирка на пълни... ! Всички се наредиха. Какво бе това страх? Някъде дълбоко се опита да си спомни от какво го е страх. Не мижеше са си спомни. Спомни си за дементорите,това бяха много страшни създания исмукващи хубавите спомени. Те бяха доста страшни,макар че той не испитваше големи страхове.
Яви се пред богарта. Обърна се назад и каза:
-Сега ще видите,че нямам страх!
Професора се засмя и каза:
-Спокойно той ще разбере!
След брата на Тифани бе неговия ред. На мястото на брат и се появи лека полека образа на Хари Потър,като аврор след 10г. Това бе страха на Слидеринеца,успеха на Хари,това бе страха му. Той стисна ръка и каза:
-Това няма да се случи!
Тогава той извади пръчката си и се средоточи. Представи си образ и каза:
-Ридиколос!
Пред него се появи Хари облечен,като просяк просещ на улицата с едно канче в ръката. Всички тръгнаха срещу него. Потър от задния ред изивика.
-Той дигна ръмене и каза! Ето това!
Засмя се и всички в един глас казаха:
-Млъкни!
Професора се намръщи и каза:
-Опитай се да бъдеш по мил!
Малфлой се усмихна криво и каза:
-Това ми е страха!
Той седна близо до Тифани. Верно е не бе редно,ама какво да се прави това си бе самата истина. Той седна и се замисли нещо за кудича.
avatar
Драко Малфой
3 курс - Префект на "Слидерин"
3 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Нед Май 10, 2009 3:12 am

пф лигаваш се .. "И"+20т.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Пет Май 15, 2009 12:53 am

Сириус тръгна към кабинета по Защита срешу черните изкуства и се съсредоточки точно върху материала. Външните фактори, обаче продължаваха да влиаят.Работата с отварата още не беше оправена и голяма опасност бепе надвиснала. Кабинета беше светъл и чист. Портретите по стената спяха дълбок сън, както обикновено в аквариума до тях потръпваше малкия гриндилоу. Днешния урок щеше да е супер интересен. Седна зад бюрото си и зачака. Само след минута пристигнаха Джейн, Хърмаяни и Тифани, а после и останалите. Застанаха по чиновете си и заслушаха урока.
- Здравейте ученици - огледа ги, сякаш за да определи дали някой липсва. - Днес ще изучаваме историята и вобще върколаците.- чуха се ахкания и възхищения.
- От древни времена върколаците са плашели не само мъгалите, но и магьосниците. Разликата между върколак и зоомаг е малко, но значителна. Зоомаговете могат да се превръщат, когато искат, докато върколака няма избор. За да станете върколак трябва да ви охапе друг такъв и то точно зад връта. Преобразяването е болезнено и опасно и се случва на всяко пълнолуние. Когато са в трансформация не помнят нищо, което са вършили, но ако са се наранили по време на това белезите или раните ще останат.- загледа се в прозореца.
- срещу овърколачване може да се използва отвара, която ще спре преобразяването при пълнолуние. Попринцип върколаците биват изолирани о обществото и мъгалските селища, защото крият прекалено голяма опасност. - премести поглед към учениците и продължи.
- Думата "върколак" означава буквано човек-вълк и произлиза от ингосаксонски.Въркоалците са вълкоподобни и окосмени с голмя музуна и издължени крайници. Храняр се съ животни и риба. - отиде до бюрото си.
- За да можем да се защитим от върколак трябва д анаучим една важна магия и именоо "Вцепени се".
- Използва се с насочване и казване на заклинанието "Вцепени се". Ще зашемети върколака и вероятно е най-ефективна,ако ви се наложи да бягате. Искам да опитате върху някой чин и внимавайте.
- Вцепени се! - един от празните чинове подскочи леко назад и се просна тежко. - Е, започвайте.
- искам на ЛС описание на върколаците и всичко за тях, което казах. (и РП тук с магията)
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Кайто Кобаяши on Пон Май 18, 2009 6:17 pm

Кайто бе влязло в часа по Защита срещу черните изкуства и му стана много интересно.Това бе другият му любим предмет , младежът слушаше с голям интерес.Много се вълнуваше от темата за върколаците и сега бе времето да научи нещо повече за тях и това го развесели.Пред него стоеше възможността да научи нова магия , която бе много полезна.Кобаяши стана от мястото си и се отдалечи малко от чина си , след което с ловко движение извади пръчката от мантията си и я насочи към чина , като каза:
-Вцепени се!
Не се случи нищо , но хафълпафецът не очакваше и да се случи нещо , тъй като много малко хора са успели от първият път.Момчето нямаше ърпение да осъвършенства магията и да отиде в библиотеката , за да събере информация за върколаците.Хем щеше да си напише домашните хем щеше да разбере повече за тези дучни създания.Момчето отново се опита да приложи магията на чина:
-Вцепени се!
Но отново опитът му се провали , третокурсникът не можеше да се съсредоточи , в главата му постоянно се въртяха мисли за София и за това как са си прекарали миналия ден.Но точно сега не трябваше да мисли за това , не му бе нито мястото , нито времето.Кайто избистри умът си от всякакви мисли и се концентрира по-добре от всякога.Когато го направи отново насочи пръчката към чина и извика:
-Вцепени се!
Той се помести малко назад и се "строполи" с глухо издрънчаване на пода.Кобаяши бе доволен от резултата и с ловко движение прибра пръчката си.До края на часа си мислеше за върколаци и за слидеринката.Когато часът свърши , момчето се изстреля към библиотеката , за да може да напише домашното си и да прекара останалото свободно време с момичето от мислите му.
avatar
Кайто Кобаяши
4 курс - Префект на "Хафълпаф"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Вто Май 19, 2009 1:54 am

има малко неточности и много правописни грепки, ама аз съм милостив .. "И"+20т. за Хъфалпаф
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Сириус Блек on Вто Май 19, 2009 1:57 am

Съчинението за върколаците на Който Кобаяши..

казваш неща. който аз не съм казал, а и са невернс... не е форматирано много добре... "Н.О.+15т.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Джейн Волтури on Вто Май 19, 2009 2:36 am

"Мрачен ден, мрачен ден" мислеше си Джейн, докато двете с Хърмаяни вървяха към кабинета по Защита Срещу Черните Изкуства. Беше си помислила така, не защото имаха час по ЗСЧИ ,много го обичаше този час, просто времето навън си беше мрачно.
"Какво ми става?! Преди обичах такова време, а сега ме подтиска.. може би защото тук все вали, а в Бобатон беше обраното" помислиси Волтури.
Часът се очертаваше интересен.. по-скоро се предполагаше да бъде. Когато грифиндорките стигнаха, вратата зееше отворена. Учителят, п-р Блек се бе настанил зад бюрото на катедрата. Двете момичета си избраха чин, намиращ се най-отзад до стената отдясно. Джейн седна плавно и извади учебниците си. Хърмаяни направи същото.
- Какво ще учим днес? - попита Джейн.
- Нямам представа. - отговори Хърмани.
Не след дълго се събраха вички ученици, този път без закъснели.
- И така ученици, днес ще учим за върколаците.. - започна п-р Блек.
Ето че и отговорът на въпроса дойде. Не, часът вече не изглеждаше толкова интересен.
- О не, не обичам върколаците, вампирите по-ми допадат - рече Хърмаяни и се нацупи.
- Да, на мен също.. още повече че материала за върколаците го взехме миналата година в Бобатон. - изкикоти се Джейн и продължи - Какво ли правят сега приятелките ми там без мен..
Момичетата се ухилиха една на друга. Учителят явно забеляза че не са съсредучени върху лекцията му, защото викна:
- Волтури и Грейнджър, ако още един път ви хвана да не внимавате, ще отнема точки!
От към чиновете на слидеринци се разнесе гръмък сях.
- Тишина! - викна учителят. Всички замлъкнаха и той продължи да разказва.
От тук нататък русокоската гледаше, слушаше и си записваше всичко подробно.. въпреки че можеше да каже всичко това наизуст. Почеркът в терадката бе красив, нежен и ясен за разчитане. Дойде време и за практичексата част. Трябваше да се направи заклинанието "Вцепени се".
"Лесно" помисли си русокоската. Двете с Хърмани станаха, отидоха до един чин. Бе старичък.. може би бяха специално донесени за този час. Сигурно не искаха да хабят новите..
- Първо ти.. - подкани Хърмаяни и се усмихна.
- Вцепени се! - рече ясно Джейн, като насочи пръчката си към чина. Той се вдигна леко, преобърна се и с средно-тих трясък тупна назад.
Хърмаяни повтори заклинанието и съседния чин падна назад, също така звучно.
- Признавам те! - ухили се Джейн и стисна ръката на приятелката си.
Учителят още оглеждаше останалите, минаваше покрай всеки и помагаше.
- Много добре и на двете! - рече когато стигна при грифиндорките. След това се обърна и остново започна да обхожда стаята.
avatar
Джейн Волтури
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Хърмаяни Грейнджър on Вто Май 19, 2009 3:06 am

Времето беше мрачно и дъждовно."НИщо чудно това е типичното време за тук" мислише си Хърмаяни ,докато вървяха с Джейн към кабинета по защита срещу черните изкуства.Бяха се уговорили да седят заедно и с ясен глас Джейн попита
-Имаш ли нещо против да седнем отзад.
-Тъкмо си мислих същото .Хайде.
Грифиндорките отидоха най-отзад и си избраха чин.Момичетата извадиха учебниците си и седнаха с изключителна грациозност.
-Знаеш ли за какво ще учим днес? - попита Волтури.
-Нямам представа -отвърна момичето без да се замисля.
Часът започна и всички ученици бяха дошли навреме.
-Днес ще учим за върколаците - каза проф.Блек
-Не... не харесвам върколаци ,много повече ми допадат вампирите - намуси се Грейнджър
-Съгласна съм с теб - допълни префектката.
-Учих това още миналата година в Бобатон ,лесно е като детска игра-рече Джейн и се затъжи за старото си училище.
-Волтури и Грейнджър натушавате дисциплината в час .При втора забележка ше отнема точки на дома ви! - казастрого учителят.
Те се свиха и веднага млъкнаха ,когато от чиновете където седяха слидеринците се чу кикотене.Само Тифани и Драко изглеждаха безразлични и за тях това не бе нещо интересно.
-Тишина всички - извика проф.Блек.
Сега момичетата започнаха да си записват абсолютно всичко,всяка дума на професора.ХЪрмаяни имаше красив почерк и погледна към тетрадката на Джейн.
-Лол пишеш много красиво -прошепна почти без звук грифиндорката
-Благодаря .Научих се в Бобатон - отвърна със глух шепот Джейн.
Дойде време и за практическата част и момичетата се запътиха към чиновете.
-Ти първа.-рече Хърмаяни
-Нямаш проблеми -усмихна се Волтури-Вцепени се! -изказа Джейн и чинът тупна тихо на земята.
Хърмаяни повтори движението й и чинът падна с същия звук.
-Браво ,браво признавам те - Джейн се ухили и стисна ръката на Грейнджър.
Професора мина покрай тях и ги похвали за перфектно изпълнената задача.
avatar
Хърмаяни Грейнджър
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: уроци за 3 курс

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите