Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Укази и заповеди

Go down

Укази и заповеди

Писане by ???? on Пет Май 08, 2009 5:46 am

Международен указ за секретност

международния указ за секретност се крепи на скриване на магията от мъгалите. От магия се разбират всички магически предмети, магии и конструкции.

1. Забранява се използването на магия пред мъгали. При неспазване се отнася до Магисъбора.
1.1. не важи, когато има смъртна опасност.

2.
Забранява се на непълнолетни ученици да практикуват магия, когато са извън училище. Всеки такъв случай ще бъде отнесен до "Злоупотреба с магия"
1.1. не важи при смъртна опасност.

3. Забранява се търгуването или строенето на магически конструкции в населени с мъгали места.

4. На хора с недъци, като върколаци или вампири се забранява работата
на обществени места или живота в мъгалски селища, поради опасността.Международен указ за магическата търговия


Указа представялва закони и правила за магическата търговия.

1. За да се провежда търговия с магически стоки и вещи ,в стрната, задължително трябва да се получи сертефикат от министерството на магията.

2. Забраняват се търгуването с черни предмети и забранени стоки. Наказва се жестоко от магисъбора и с доживотна присъда в Азкабан.

3. Международната търговия се разрешава само със съгласие на участващите страни и е напълно наказуемо без сертефикат издаден съответно от министерството на страта/ите

4. Вески предмет или стока трябва да е по установените стандарти и да е позволена. Списък с непозволените можете да намерите в отдел "Магическа търговия"

5.
Показването или търговията на предмети или стоки на мъгали се смята за нарушение на международния указ за секретност.


Международен указ за магическите същества и растения


1. Забранява се убиването или нараняването на всякакъв вид магически същества или растения, освен ако не е при самозащита.

2.
Магическите същества са част от магията и се третират по международния указ за секретност ,също.

3. На всяко магическо създание се забранява използването на пръчка или магия, освен в случайте на самозащита или когато се налага да бъде извършена дадена дейност, която изисква използването на магия. Използването на такава става ЕДИНСТВЕНО съгласно с Международният указ за секретност. Естествено тук спадат и таласъмите, домашните духчета и кентаврите, които са получовеци.

4.[/b] Унищожаването на ествествената среда на всяко растение или създания се наказва изключително жестоко.

5. Показването на магически създания и засаждането на магически растения в населени от мъгали места се счита за нарушение на международния указ за секретност.

международен указ за придвижването и транспорта

Международния указ за придвижването и транспорта е система от правила и закони устанояващи тази сфера.

магипортиране

1.
Разрешение за магипортиране е получава всеки пълнолетен човек, който се е научил.

2.
Международното магипортиране е забранено без прадварително разрешение от министерството на страната.

3.
Забранява се създаването на организации и училища за магипортиране. Тренирането ще се извършва само от изпитателния център по магипортиране.

4. Забранява се магипортирането в чужда собственост.

пудролинии

1.
Забранява се създаването на незаконни пудролинии. Тоест такива за които министерството не е издало разрешително.

2. Забранява се телепортирането в мъгалски къщи и се счита за нарушение на международния указ за секретност.

метли

1
. На деца под 11 годишна възраст не се позволява да има собствена метла.
1.2. Децата на възраст между 11 и 18 години имат право на собствени метли, но тяхното използване може да става само в присъствието на придружител надзорник, както и в официални куидични мачове със съдии, в това число организираните в училището за Магия и вълшебство "Хогуортс".

2. Показването или продаването на метли на мъгалите е незаконно и се счита за нарушение на международния указ за секретност.

летекоди

1.
Забранява се създаването на незакнни летекоди. Тоест такива за които не е издадено разрешение от министерството на магията.

2.
Летекодирането задължително да се създава във вид на някакъв мръсне или ненужен мъгалски предмет за да не може да бъде открит от мъгалите.

други

за други магически превозни средства се изисква специален сертификат, който притежава само автобуса "сренощен рицар"

Указ за обучението и културата на магьосниците

1. Все
ки ученик завършил 5 курс трябва да се яви на задължителните държавни изпити С.О.В.А, за да може да продължи убочението си.

2. Всеки ученик завършил 7 курс трябва да се яви на задължителните държавни изпити Т.Р.И.Т.О.Н

3.
Министъра на магията забранява на отделите на министерството да се меси в делата на училището за магия и вълшебство "хогуортс"

Укази за Магическия Закон


Указ първи, директно постановен от министъра на магията: укрепване на моралните устои на магическото общество на базата на вековните, универсални, общочовешки нравствени ценности и норми.

1.
Посегателството върху човешки живот се забранява, както върху магьосническото, така и върху немагьосническото население (мъгъли).

2. точка първа не важи в случай на самозащита и опазване на собствения живот, но само когато посегателството се извършва върху агресора, а не върху странични или невинни лица.

3.
Министерството на Магията е тази институция, която е длъжна да отделя внимание за всеки индивид и да помага в разрешаването на проблемите, като усилията за тяхното решаване да не се влияят от кръвността на индивида, а самото решение да бъде максимално обективно и в унисон с правилата и нормите в магическият свят.


4. Всякакъв вид расови и зверски нападки, целящи уронването на авторитета, подкопаването на личното самочусвтвие и нанасянето на обида се забраняват. Като основна забрана се посочва използването на думата "мътнород". Нарушаването на точката ще води след себе си последствия, като всяко следващо нейно нарушение ще увеличава силата на последствията. Министерството на магията неможе да допусне етажиране в социалното разпределение.


Последната промяна е направена от Граф Фьортедо на Сря Май 20, 2009 5:21 pm; мнението е било променяно общо 5 пъти

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Промяна в международния указ за магически същества и растения

Писане by ???? on Сря Май 20, 2009 5:05 pm

Промяна в международния указ за магически същества и растения т. 3. На всяко магическо създание се забранява използването на пръчка или магия, освен в случайте на самозащита или когато се налага да бъде извършена дадена дейност, която изисква използването на магия. Използването на такава става ЕДИНСТВЕНО съгласно с Международният указ за секретност. Естествено тук спадат и таласъмите, домашните духчета и кентаврите, които са получовеци.

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Допълнение на международния указ за придвижването и транспорта

Писане by ???? on Сря Май 20, 2009 5:14 pm

Допълнение на международния указ за придвижването и транспорта , раздел метли точка първа.
1.2. Децата на възраст между 11 и 18 години имат право на собствени метли, но тяхното използване може да става само в присъствието на придружител надзорник, както и в официални куидични мачове със съдии, в това число организираните в училището за Магия и вълшебство "Хогуортс".

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Укази и заповеди

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите