Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Урок 3 (практическа работа)

Go down

Урок 3 (практическа работа)

Писане by Ребека Самарел on Пон Май 25, 2009 12:57 pm

Професорката влезе беше много намръщена. Свали завесите и стаята се затъмни и каза:
-Добърден ученици!
След това махна с пръчка и пред тях се показаха различни шишенца и врящ котел. Тя се приближи към своя котел и каза:
-Днес ще правим отвара за сребристо сиябние. Ще караме цветя да светът в сребърно сияние.
Каза тя и леко се усмихна.Докато обесняваше правеше нещата,който обеснява.
-Оставате котела да заври. След това пускате малки камъчета лунен камък но не разбърквате. С помоща на лъжица,загребвате от сребристия прашец на горски фей. И разбърквате внимателно 2-3мин.
Докато бъркаше каза:
-Не забравяите да работите с ръкавици,тъйкато не искам и ръцете ви да светят след това.
Изръмжя леко и каза:
-След това добавяте,три не стрити,а цели египетски скарабея,за да предадете светлина,на отварате.
След прибавянето отварата ляко засия. След това загреба малко листа и каза:
-Това са едри листа от мандрагора,за да бъде по силна и да свети по-дълго. Разбърквате слагате капак и ври така 10 мин. През това време взимате цветето и чакате да покъкри отварата.
След изчакване и дигане на капака,остварата леко светеше. Тя загреба с чарпака и сипа в една малка тубичка с много тъкан край. Завия и каза:
-Една капка се отнася за 15мин. светене,колкото повече капки толкова повече свети.
Тя капна една капка и цветето засия.
-Така да припомним съставките котел,вода,лунен камък,прашец от фея,скарабей и листа от мандрагора. Хайде слагаите ръкавици и почваите.

РП пост как правите отварата,домашно нямате.
avatar
Ребека Самарел
Преподавател по Отвари и р-тел на дом "Слидерин"
Преподавател по Отвари и р-тел на дом


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Урок 3 (практическа работа)

Писане by Кайто Кобаяши on Вто Май 26, 2009 6:31 am

Кайто се появи в час по отвари и когато разбра каква отвара ще правят денс се зардва и усмихна."Ако съм в мъгълския цвят и им продам нещо "накапано" от тази отвара ще получа доста пари."Младежът се размечта , но скоро се сети , че е в час и остави котела си да заври.Когато това стана пусна няколко лунни камъка в него , но чак сега се сети да си сложи ръкавици.Отне му малко време докато ги открие , но накрая всичко бе наред.Когато ги сложи взе една лъжица и загреба от сребърния прашец на фейте.Когато го сипа в отварата я бърка 2-3 мин. , след това момчето намери скарабейте и сложи три цели , което му се струваше живо прахосване , но не каза нищо.Отвара му заблестя леко и Кайто добави едри листа от мандрагора.С това необходимите съставки се свършиха и оставаше само да се разбърка и да поври малко.Кобаяши я разбърка внимателно и постави капак върху казана.След 10 минути , хафълпафецът отиде и взе растението , което трябваше да свети и го остави на масата до врящата му отвара.Когато махна капака , изсипа течноста в една бутилчица и напръска растението с малко от отварата.То заблестя в сребристо.Младежът бе много доволен от резултата и реши да си направи малка лампа.След , като свали ръкавиците си , тайно капна няколко капки на малкия си пръст и си каза наум:"Довечера ще си светя в тъмното!"Кайто се засмя при тази мисъл и излезе от кабинета , като каза довиждане.
avatar
Кайто Кобаяши
4 курс - Префект на "Хафълпаф"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Урок 3 (практическа работа)

Писане by Кимбърли Уотсън on Сря Май 27, 2009 1:21 pm

Тази сутрин на Ким не и беше до отвари но така или иначе трябваше да отиде в часа. Ким влезе в стаята в която всички завеси бяха спуснати, прфесорката стоеше на катедрата си във видимо лошо настроение. Когато свички се събраха, тя стана и поздрави със сухота в гласа и започна да обяснява как се прави отварата за исветляване като самата тя я приготвяше. Когато Ким си взе нужните съставки тя започна да приготвя отварата. Първо сложи котела в котела вода и я остави да заври хубаво. След това прибави малки камъчета лунен камък и тъкмо посегна да разбърква но се усети и остави черпака на чина. След това сложи ръкавиците си и с лъжица загреба голямо количество от сребристия прашец на горски феи. Ким взе черпака и започна да разбърква внимателно сместа около 2-3 минути. Ким взе три египедски скарабея и също ги рпибави в отваратп и тя мигновено изветля. Последната стъпка бе да се прибавят няколко едри листа от мандрагора. Ким свърши и тази част от рецептата, като сложи капака на котлето за около 10 минути да ври. След 10 минути бела взе едно малко шишенце с тънък край като капкомер сипа вътре малко от светещата течност и капна една капра върху едно цвете което мигновето започна да свети. Ким погледна крайния резултат с усмивка на лици и се облегна назад. След 5 минути всички бяха приключили и часът беше свършил. Ким си взе нещата и се изнесе бързо от стаята
avatar
Кимбърли Уотсън
3 курс - "Хъфалпаф"
3 курс -


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Урок 3 (практическа работа)

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите