Хогуортс
важно е ! Добре дошли в света на Хари Потър ! Имате възможност да се регистрирате и да бъдете пълноправен член на магическия свят. Следвайте стъпките в темата "начало" ,за да имате официален герой. (рекламите ще изчезнат, веднага след като влезете в регистрацията си) За сега виджате само някой форуми, но след като направите стъпките ще се покажат всичките важно е !

Входната зала

Go down

Входната зала

Писане by Сириус Блек on Пон Мар 30, 2009 10:56 am

Тук можете да развиете РП (ако не знаете какво е погледанете библиотеката) за пристигането си в Хогуортс или за минаването си през входната
зала. Постарайте се да напарвите вашето РП колкото се може по интересно и завладяващо. Помислете какво неща можете да добавите като можете да набялагате на детайлите.
avatar
Сириус Блек
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на "Грифиндор"
Директор, преп-л Трансфигурация и рък-л на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Входната зала

Писане by Ема Уотсън on Пон Апр 06, 2009 6:59 am

Ема вървеше из двора на Хогуортс.Беше пристигнала току-що,а закъсняваше за разпределителната церемония.Според нея оставаха още 20 минути до започването.С бърза крачка и добро темпо,момичето се придвижваше към Входната зала.Опитваше се да разгледа всичко добре,но нямаше много време да се спира и да гледа подробно.Около нея беше красивият двор,в който имаше многобройни цветя.Уханията на растенията, пъстрите им цветове, високите корони,всичко това правеше дворът изящен и уникален по своемо.В ляво се простираше сивото езеро,което едвам се забелязваше през нощта.Мътният му цвят се сливаше с вечерните краски на небето.Единственият начин да го видиш вечер е да се вгледаш.Всъщност има и още един...Пълнолунието.Когато има пълнолуние във бездънните води се отразяваше сребристата ярка луна.Благодарение на бляскавото й отражение имаше лунна пътека.
Ема все още крачее с бърза походка през свежите треви на Хогуортс.Небето беше изчистено,нямаше нито един облак.Само многобройни изкрящи звезди.Най-накрая момичето стигна до входа към замъка.Ема застана пред дървената порта, чиито дърва,от които бе направена никога не остаряваха.Русокоската се опита да бутне вратата,но не стана.Или вратата бе много тежка,или бе заключена.
-Невъзможно е да е заключена!Нали трябва да отида в Голямата зала!-започна да се инати Ема.Буташе,ръчкаше,дърпаше вратата,но нищо не стана.Отчаяна седна на зелената трева.Погледна часовника си,оставаха още 10 минути.
Не след дълго се появи голям и висок силует.
-Спукана ми е работата!-каза си Ема.
Но напразно.Това бе добродушният Хагрид.
-Хей,ти к`во правиш тука?Не трябва ли да си в Голямата зала?-попита Хагрид.Но без да чака отговор видя,че вратата е заключена и няма начин да влезе.
-О,сега разбрах к`ъв е проблема.`Що не ми каза още като дойдох?-попита Хагрид.Ема тъкмо щеше да отговори,но Хагрид я прекъсна.Извади един много голям метален ключ,който сигурно тежеше 10 килограма.Пъхна го в красиво изваяната ключалка и завъртя ключа надясно.Без много да чака,дървената порта се отключи.
-Мерси,ъм...Хагрид.-каза усмихнато Ема.Оставаха 5 минути докато започне церемонията.
Ема се озова във Входната зала.Тя бе много красива-имаше красиви мраморни статуи вляво.Момичето не знаеше накъде да отиде.Имаше толкова много коридори,водещи нанякъде.Пред себе си видя голяма красива порта.Отвори я и вече беше в Голямата зала.

Коемнтар: Много харесвам стила ти и умението ти да описваш. Супер е ! 5 точици за Грифиндор за начало
де
avatar
Ема Уотсън
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Входната зала

Писане by Адриън Бъркли on Пон Май 18, 2009 12:27 pm

-Добре,Адриън надали е по-лошо от първия ти учебен ден в Лондон.-говореше си момичето,като бавно стъпваше по алеята,която щеше да я отведе пред огромните порти на замъка.С едната си ръка влачеше огромния куфар,в която бе успяла да побере половината си стая.А под това се имаше предвид около дузина книги.-Слава на магията.-изпуфтя и овъртя очи едновременно,много я биваше в това.В другата си ръка държеше карта на Хогуортс,скицирана от братовчед и,а същевременно се опитваше да махне шала от врата си.Направи още няколко нервни крачи и се отказа.Остави куфара си на земята,седна върху него и започна да разглежда картата.Типично за нея имаше една такава вероятност да се е загубила.Дори и в една къща би успяла,а какво ли ще прави в този замък.-Милите ми ръце.-започна да се оплаква.До тук беше с доброто настроение.Добре,че останалия багаж е вече в училището.
Навън вече се смрачаваше,а Бъркли дори не бе стигнала и до предните стълби на замъка.Изправи се за да огледа местността.Около нея имаше гора,езеро,виждаше и куидичното игрище.Това върна малко от предишното и щастие.Небето беше що годе беззоблачно,което означаваше без дъдж както бяха предващали.Бе изгубила останала група от ученици и сега трябваше да си оправя сама.Това се случна само на лщбопитните хора и на разсейковците. Въздъхна,изправи се и взе куфара си.
-Ще стигна до там и още как-накани се лондончанката и тръгна с бърза и енергична крачка.Когато се мотивира,няма равна.За нула време стигна до големите порти.Хвана дъжката на едната порта и се опита да я отвори.Не успя.Пробва и с другата.Отново провал.-Защо ли правят такива,големи и тежки врати.Ох.Ехоо.Малко помощ.Не няма никой Адриън.И спри да си говориш сама.-размахваше пръст на..себе си.Остави нещата си на земята и пробва да отвори с две ръце.Воала.Най-накрая.
Ади взе куфара си от земята и влезе във Входната зала.Мястото наистина беше доста хубаво.Погледна картата си и тръгна напред към Голямата зала,където трябваше да я разпределят.
avatar
Адриън Бъркли
4 курс - Префект на "Грифиндор"
4 курс - Префект на


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

След завръщането от горите на Шотландия - Външен свят

Писане by ???? on Чет Май 21, 2009 5:24 pm

Бяха на сигурно. Даде знак за приземяване на г-ца Стоун, която бе наблизо и го чакаше. Те се спуснаха бързо и кацнаха недалеч от Входната врата. Взеха метлите си в ръка и бързо влезнаха в замъка. Вътре бе сухо и тихо в сравнение с оглушителният звук навън. Тифани извади магическата си пръчка, замахна и мигом дрехите им изсъхнаха.
- Време беше и аз да покажа някоя магия. - усмихнато каза тя. - Впрочем кога ще се махнат светещите топки? - посочи тя летящото над нея кълбо.
- А да, вярно! - графът извади пръчката си, замахна рязко и кратко с нея. Двете топки се приближиха и на върха на пръчката се сляха, след което изчезнаха. - Така, сега най-добре ще е да се прибереш и да си починеш след това тежко пътуване, аз ще трябва да се срещна със Сириус, Джак и Роб. Бъди сигурна, че те ще научат за огромната помощ, която оказа не само на мен, а и на целият магически свят! Скоро отново ще се видим.
- За мен бе удоволствие, малко страшничко по едно време, но все пак удоволствие. Нямам търпение за ново пътешествие! - възкликна момичето – Благодаря ти!
- Не, аз ти благодаря, без теб нямаше да се справя!
Двамата се прегърнаха, след което момичето пое към стаята на Слидерин, а министърът към кабинета на директора.
Не бяха минали и тридесет секунди, след като се бе разделил с г-ца Стоун и министърът срещна Хари Потър на стълбите.
– Здравейте г-н министре.
- Здравей, Потър. Не е ли късно и не трябва ли да си в леглото си вече? - попита усмихнато министърът. Не се сърдеше, тъй като самият той често прекарваше нощите си в скитане из Хогуортс. Момчето погледна часовникът си леко учудено и отвърна:
- Има още около един час, преди забраната за напускане на общата стая. Пък и няколко грифиндорци бяха гладни, както и аз самият та.....
- Та реши да се промъкнеш в кухнята и да вземеш малко храна? - довърши министърът.
- Точно така. - каза момчето смутено и притеснено.
- Идеално, тъкмо ще можеш да ми помогнеш, стига да искаш?
- Разбира се, само кажете какво да направя.
- Тъй като отиваш в кухнята, там има десетки домашни духчета. Мен ме интересува едно от тях. Казва се Лотрохейвандасау.
- Лотро... какво? - прекъсна го момчето стписано.
- Хаха..и аз когато го чух за пръв път имах същата физиономия като теб в момента. Наистина сложно, дълго и странно име. Лотрохейвандасау. Можеш ли да запомниш?
- Мисля си, че да..Лотрохейвандасау. - повтори Потър. - Хей като го кажеш няколко пъти и става лесно – вече усмихнато каза той.
- Да, та искам да го намериш, работата е там, че другите домашни духчета не трябва да разбират, че го търсиш, тъй като той е по-различен от тях и те незнаят как се казва, нито пък трябва да разбират, което и да е от двете неща. Ще успееш ли да го намериш някак си?
- Мисля че да – отвърна замислено момчето. - Но как ще го позная сред толкова много духчета, без те да разбират?
- Има извезан кръг в кръг на гърба под дрешката си. Запомни, никой не трябва да разбира, че го търсиш, нито името му, нито някой трябва да вижда този знак. Когато си сигурен кой е, кажи му, че като изрека името му трябва да се появи при министъра на магията.
- Добре...ще се опитам да намеря начни.
- Ако не успееш, не рискувай!!! Просто вземи храната, пък аз ще се справя, но не издавай самоличността му!
– С какво е по-различен?
- Това сега няма значение, наистина бързам, опитай се да се справиш, и не забравяй, че ако неможеш, просто остави нещата така! Чао и приятно хапване – провикна се министърът, който вече се отдалечаваше и изкачваше по едни стълби.
- Наистина ще опитам – провикна се и Потър и тръгна към кухните на духчетата.


*** Продължение на цялата история в кабинета на директора, а за отклонението в кухните.

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Входната зала

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите